A muzsika hangja - bemutató Egerben

Ma este mutatja be a Gárdonyi Géza Színház A muzsika hangját. A rendező, Halasi Imre szerint a darab üzenete az, hogy érdemes tisztességesnek lenni, a saját meggyőződésünk szerint cselekedni. 

- Úgy látom, mindenkinek örömet okozott a munka, remek szerepeket kínál a darab, amelyeket jó játszani, s bízunk benne, hogy jó nézni is - mondta Halasi Imre. - A produkció egy igazi családi színházi estet ígér, s ez alatt azt értem, hogy minden korosztály megtalálhatja benne azt, ami neki élmény. 
- Egy igen izgalmas próbafolyamaton vagyunk túl, sok pozitív energiát adott a munka - mesélte Bánfi Kata. - Liesl karaktere hálás szerep, egy fiatal lányé, aki már kapiskálja a felnőttek világát, mégis képes gyermekien tisztán látni. Egész életemet végigkísérte A muzsika hangja, éneke-zene tagozatos általános iskolába jártam, ahol a szolmizálás meghatározó volt. A darab aktualitása örök, megerősít bennünket, hogy a nehéz helyzetekben se feltétlenül a könnyebb utat kell választani, hanem azt, amit a szívünk súg.

Voko_Janos_es_a_gyerekekVokó János és a gyerekek (fotó: Gál Gábor)

Kascsák Dóra, aki Maria Reinert alakítja az előadásban, úgy fogalmazott: minden egyes próbára repül. Sok energiát kap, feltölti a darab. "Még gyerek fejjel láttam a filmet. Akkor még álmodni sem mertem, hogy egyszer majd el is játszhatom Maria szerepét. Ráadásul olyan dolgokról szól, mint a szeretet vagy a becsület, amiről ma nem lehet eleget beszélni. Szeretet nélkül pedig nincs színház… Szerintem nagyon fogja szeretni a közönség!"

Vokó János, a kapitány szerint, A muzsika hangja lágy, lírai musical. "Igazán szép történet, gyönyörű zenével, csöppnyi politikával. Egyszerűen jól esik játszani ilyen darabban. Örülök Von Trapp kapitány szerepének. Még sohasem játszottam együtt színpadon gyerekekkel, ez számomra újdonság, és nagyon élvezem. A próbák nagyon jó hangulatban telnek, a rendező, Halasi Imre pedig szabadkezet ad nekünk."

süti beállítások módosítása