Bán Bálint, az SZFE hallgatója bemutatkozik Rómában

Január 13-án tartják Rómában a színészhallgatók bemutatkozó fórumaként ismert Premio Nazionale delle Arti-t, amelyhez idén a Színház- és Filmművészeti Egyetem is csatlakozott. Az egyetemet Bán Bálint negyedéves színészhallgató képviseli.

Az olasz Ministero dell'Istruzione, dell'Universitá e della Ricerca (MIUR) hívta életre a Premio Nazionale delle Arti eseményt abból a célból, hogy lehetőséget biztosítson színészhallgatók nagyközönség előtt történő bemutatkozásának. A 2010-ben nemzetközivé bővült eseményen a versenyzők saját anyanyelvükön adnak elő négyperces monológokat, és ezek alapján rangsorol az őt főből álló szakmai zsűri.

2013 januárjában a római Accademia Nazionale d'Arte Drammatica Silvio D'Amico meghívására a Színház-és Filmművészeti Egyetem is csatlakozott a rangos eseményhez. Az intézményt Bán Bálint (IV. évfolyam, színművész osztály, osztályvezetők: Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor) képviseli.

kigyoasszony_Ban_Balint_foto_Toth_Simon_FerencFotó: Tóth Simon Ferenc

A megmérettetésben részt vesznek továbbá színészhallgatók Rómából, Bolognából, Genovából, Párizsból és Strasbourgból, Londonból, Varsóból és Krakkóból, Monacóból, Athénból és Vilniusból.

A Premio Nazionale delle Arti 2013. január 12-én a római Teatri Studio Eleonora Duse színházban kerül megrendezésre.

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójának utazása a Római Magyar Akadémia támogatásával valósul meg.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása