Facebookra táncolnak, Skype-ot vetítenek a Trafóban

Január 25-én és 26-án mutatkozik be a Trafóban, az osztrák Chris Haring és társulata, a Liquid Loft 'Talking Head' című előadása

TalkingHead

A Talking Head című előadásban az osztrák koreográfus, Chris Haring kétfős társulata, a Liquid Loft, isteni nézőpontból, de humorral értékeli azt a kommunikációs őrületet, amit a facebook, a twitter, a skype és társai teremtettek. A valóságok folyamatosan átértékelődnek; a testek, a hangok, a nyelvek eltorzulnak, illetve átalakulnak szövegszobrokká. A Talking Head szórakoztató és intelligens módon mutatja be az önazonosság megtalálására irányuló vágyat a minket körülvevő digitális infó- és képáradatban.

Chris Haring koreográfus 2005-ben alapította a Liquid Loft társulatot negyedmagával: Andreas Berger zenésszel, Stephanie Cumming táncossal és Thomas Jelinek dramaturggal. Az előadásaikban és installációikban a kortárs táncot más műfajokkal ötvözik; dolgoznak vizuális művészekkel, filozófusokkal, írókkal, színészekkel is. A Liquid Loft másik ismérve az új technológiai vívmányok felhasználása és kommentálása. A társulat különleges vizuális nyelve, kiváló színpad- és díszlettervei nemzetközileg elismertek, számos nagynevű díjat is nyertek – többek között a 2007-es Velencei Biennálén a legjobb előadásnak járó Arany Oroszlán díját.

Chris Haring a Fremdkörper (Idegen test) című emlékezetes koreográfiájával éppen hat éve, 2006 januárjában járt a Trafóban. 

Beszélgetés/Közönségtalálkozó

Január 25-én, pénteken az előadás után Nemes Attila, a Kitchen Budapest programtanácsadója beszélget Chris Haring rendezővel (angolul, magyar tolmáccsal).

talking_head_5_c_haring

LIQUID LOFT/CHRIS HARING (A): Talking Head

matrjoska avatár, hangköltészet, Cinéma Vérité
Előadás és koreográfia: Stephanie Cumming, Luke Baio

Művészeti vezetés és koreográfia: Chris Haring

Hang és komponálás: Andreas Berger

Színpad- és fényterv: Thomas J. Jelinek

Díszletterv: Gerald Priewasser

Produkciós asszisztens, kutatás: Marlies Pucher

Technikai vezetés: Roman Harrer

Videotechnika: Ella Esque, Niki Passath

Elmélet és szöveg: Fritz Ostermayer

Videós: Michael Loizenbauer

2013. január 25-26., 20h
Jegyár: 2200 Ft, diákjegy: 1000 Ft,

az általános Trafó bérletek és az Ikerbérlet érvényes

süti beállítások módosítása