Fekete Péter a Nemzetiről: harmóniában zajlik az átadás-átvétel

A Nemzeti Színház átadás-átvételének lebonyolításának felügyeletére kinevezett miniszteri biztos csütörtökön kezdte meg munkáját - számolt be a híradó.hu.

A Híradó.hu híre:

Múlt héten egyeztetett a Nemzeti Színház jelenlegi és jövőbeni vezetője - Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila - az emberi erőforrások miniszterének meghívására. A találkozón megállapodtak a miniszteri biztos feladatkörében is, akinek kinevezése január 15-étől szólt.

Fekete Péter miniszteri biztos, az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a törvényalkotók már 3-4 évvel ezelőtt  belátták, hogy jó, ha egy ilyen átadás-átvétel előtt már legalább fél évvel korábban kinevezik az új igazgatót, hogy a következő évadot már ő tervezze meg. Nincs tisztázva azonban – folytatta Fekete Péter -, kinek milyen aláírási jogköre és döntési lehetősége van, ezért döntött úgy Balog Zoltán miniszter, hogy a folyamat lebonyolításához biztosra van szükség.

fekete

„A múlt heti egyeztetésen, nagyon harmonikus irányítású tárgyaláson vettünk részt a miniszter úr meghívására, ezen a találkozón jelöltük meg az én feladatköreimet is. Abban is megállapodtunk már, hogy első lépésként összeírjuk azokat a témaköröket, amelyek kényesek kérdések lehetnek, és amelyekben döntéseket kell majd hozni” - nyilatkozta Fekete Péter, aki bízik benne, hogy minél előbb konszenzusos megállapodásra sikerül jutni a legfőbb kérdésekben. Február végéig kell kiválasztani a jövő évadra a színészeket – magyarázta a biztos, Vidnyánszky Attilának a döntés meghozatalához igen, ám az aláíráshoz jogköre nincs, ezért ezeket a kérdéseket felügyelni kell.

„Egy évvel ezelőtt kilenc előadó-művészeti intézmény került át megyei fenntartásból városi fenntartásba, s ennek lebonyolításában játszottam szerepet az akkori miniszter felkérésére, komoly és hosszú munka volt, annak a feladatnak sikeressége befolyásolta mostani felkérésemet is" - fogalmazott Fekete Péter, a békéscsabai színház igazgatója, aki arról számolt be, művészeti kérdésekbe nincs beleszólása. A kinevezett biztos jogkörébe azok a kérdések tartoznak, amelyek túlnyúlnak a jelenlegi igazgató mandátumán, mint például a különféle közbeszerzési eljárások kiírása. A forrásfelhasználás is ilyen témakör lenne, ám abban már megállapodás született a miniszteri találkozó alkalmával: a költségvetés egyik felét Alföldi Róbert költi el, míg a másik felét már Vidnyánszky Attila. A biztos a műsorban elmondta, hogy feladata 2013. július 30-áig szól, a munkáját tegnap kezdte meg.

Forrás: MTI, Híradó.hu

süti beállítások módosítása