Magyar Kultúra Napja a Honvéd Együttessel

A Honvéd Együttes művészeti vezetője, Zsuráfszky Zoltán koreográfus, Harangozó-díjas, kiváló és érdemes művész azt a megtisztelő felkérést kapta a Nemzeti Táncszínháztól, hogy a Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2013. január 22-én ünnepi előadást tartson a Honvéd Táncszínházzal.

A Honvéd Táncszínház ajánlója:

 Zsuráfszky Zoltán fiatal előadóművészként Illyés Gyula: ”Egy mondat a zsarnokságról” című versére táncolt, és e vers kezdősora volt egyben koreográfusi estjének címadója is.

Hivatásos táncművészként már akkor is avantgárd tettnek számított a versekre való táncolás is, hát még ha politikai üzenetet is hordozott…

zsurafszky_zoltan

Fiatal művészek, értelmiségiek kísérték - kísérik érdeklődő figyelemmel a bemutatott koreográfiáikat; Nagy László: „Vendégek jövetele” című versére: sárral bekent testét, vagy a „Hidegen fújnak a szelek” (Muzsikás Együttes) hitet adó, szinte forradalmi ujjongását. Az „56-os” eszme azóta is meghatározó szerepet tölt be az alkotó művészi munkájában; értékrendjének tisztasága mindenkor útmutató marad számára, hatást gyakorol táncművészi és koreográfusi pályájára.

A ma is aktuális darabjaival és Zsuráfszky Zoltán legújabb tematikus számaival ünnepeljük együtt – „Szárnyak zenéje” címmel  - a Magyar Kultúra Napját.

Ugyancsak a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2013. január 20-án Lendván vendégszerepelt a Honvéd Táncszínház átütő sikerrel a Szárnyak zenéje című előadással.

süti beállítások módosítása