Régmúlt idők színészóriásai a Rózsavölgyi színpadán

Tréfás és meghökkentő színházi anekdoták Békés Italával és Csuja Imrével, Huszti Péter pedig nemcsak szerepiről vall, de megidézi felejthetetlen játszótársait is a Rózsavölgyi Szalonban.

Találkozás az égi játszótársakkal - Békés Itala az estről

Előadják: Békés Itala és Csuja Imre

Vidám színházi anekdoták Békés Itala Égi játszótársak című könyve nyomán Békés Itala és Csuja Imre előadásában.

„Sok kedves, intim, tréfás, meghökkentő és abszurd történeteket regélünk majd Csuja Imre kollegámmal 1948-tól napjainkig. Azokról a művésztársaimról is, akikkel az '50-es években együtt játszottam – ma már szinte ismeretlen színházakban, elképzelhetetlen körülmények között, s akik ma már égi játszótársaim.

De nem csak regélünk, hanem elő is varázsoljuk a lelkeket... már látjuk is... halljuk is a hangjukat... mintha csak itt lennének közöttünk... És meg is szólalnak az égi játszó-társak! A meglepődés után, Önök is mesélhetnek, hiszen adómákból vagyunk, adómákból leszünk.Ha szeretik a színházat és a színészeket, jöjjenek el, mert nem sokan vagyunk már, akik ezeket a történeteket átélték és még el is mesélhetik. Remélem sokat fogunk nevetni. De akár sírni is lehet." (Békés Itala)

bekes_itala_rozsavolgyi_szalon_400

Békés Itala

...Sárból, Napsugárból...

Vidám szellemidézésre hívja Önöket Huszti Péter a Rózsavölgyi Szalonba.

Láttuk Őt számtalan nagyszerű Shakespeare színdarabban, Jagoként az Othelloban, Hamlet és Lear király címszerepében, Don Armadoként a Lóvátett lovagokban, Nemes Böffen Tóbiásként a Vízkeresztben, vagy Petruchioként a Makrancos hölgyben. És láttuk Rostand Cyranojaként, vagy Ibsen Peer Gyntjeként, de láthattuk, mint Zsigmond császárt, II. Lajos királyt, Higgins professzort, Tevjét a tejesembert, vagy Ebenézer Scrooget. És láttuk Molnár Ferenc, Sütő András, Illés Endre, Miller, Csehov, Gorkíj által megálmodott kis- és nagyszerű emberek gondolatait estéről estére tolmácsolni. És kiket még...

huszti_peter_rozsavolgyi_szalon_400

Huszti Péter

Ezen az estén Huszti Péter nemcsak saját szerepeiről vall, hanem megidézi felejthetetlen játszótársait is. Tolnay Klárit, Pécsi Sándort, Mensáros Lászlót, Kiss Manyit, Feleki Kamillt, Bessenyei Ferencet és még sok mindenkit akiket ismertünk és szerettünk, és akik, mint minden valaha élt ember, sárból, napsugárból, jóból és rosszból, esendő lélekből vannak összegyúrva.

Előadás. 2013. január 29., kedd 19.30

www.rozsavolgyi.hu

süti beállítások módosítása