Arany Toldija a temesvári magyar színházban

Arany János Toldi című művét mutatja be január 22-én a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

A színház Nagytermében a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéveseinek előadásában 14 órakor lesz látható Arany János klasszikus műve, a Toldi. Az előadást beszélgetés követi, majd 18 órától a Peer Gynt című előadáson vehetnek részt az érdeklődők.
A Toldit Horváth Csaba rendező-koreográfus fizikai színházi rendező-koreográfus szakos osztálya adja elő. Az előadásban a teljes Arany-mű elhangzik, miközben a mozgás, a zene, a tánc a szöveg szerves részévé válik. 

temesvar_csiky_gergely_szinhaz

Horváth Csaba 2005-ben Budapesten hozta létre saját társulatát Forte néven. A klasszikus és modern szövegekkel egyaránt foglalkozó társulat a kortárs tánc és a prózai színház elemeit ötvöző formanyelvvel kísérletezik. Ez a kifejezési mód "fizikai színház" néven vált ismertté. 
A Toldihoz hasonlóan a Peer Gynt rendezője is Horváth Csaba. A Peer Gynt a temesvári színház Forte Társulattal közös produkciója.
A két előadás közötti beszélgetésen részt vesz Horváth Csaba rendező és a fiatal színészek is.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása