Meghallgatták a szegedi színházra pályázókat

Meghallgatta a szakmai zsűri a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára pályázó öt igazgatójelöltet, és megfogalmazta ajánlását - számolt be a Szegedma.hu.

A direktori székért öten indultak: Gyüdi Sándor jelenlegi igazgató mellett Juronics Tamás, a teátrum művészeti igazgatója, Balikó Tamás színész, rendező, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi igazgatója, Vasvári Csaba színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház korábbi igazgatója és Szolnoki Tibor színművész, az Operettvilág Együttes alapítója - írja a Szegedma.hu.

A pályázati kiírás szerint a főigazgató személyéről a szegedi közgyűlésnek kell döntenie, amely várhatóan február második felében ülhet össze, ezt megelőzően azonban az előadó-művészeti törvény alapján, a munkáltatói jogkör gyakorlója a pályázatok véleményezésére bizottságot kért fel. A testület mai ülésén személyesen hallgatta meg az öt pályázót a városházán.

bizottsag szeged

 Fotó: Gémes László, szegedma.hu

A Városi Televízió Szeged információja szerint egyébként a legtöbb ajánlást Vasvári Csaba kapta, megelőzve Gyüdi Sándort és Juronics Tamást - olvasható a cikkben.

A szakmai zsűri tagjai: a város részéről Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok és Haág Zalán, a közgyűlés Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke, valamint Fekete Péter, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Rácz Márton zeneszerző, karmester, Topolánszky Tamás táncművész, koreográfus, Várszegi Tibor, a Malom Film-Színház művészeti vezetője, Révész Mária, az Emberi Erőforrás Minisztérium miniszteri főtanácsosa, Stefanik Sándor, a színház közalkalmazotti tanácsának tagja és Pali Mónika, a Színházi Dolgozók Szakszervezeti Bizottságának elnöke.

Forrás: Szegedma.hu

süti beállítások módosítása