Esterházy válaszolt az MTVA vezérnek

Esterházy Péter az Élet és Irodalom eheti számában reagál Böröcz István MTVA-vezér szavaira, miszerint csak az ő személyére és munkásságára való tekintettel kértek tőle bocsánatot azért, mert kivágták a Nemzeti Színházzal foglalkozó ajánlóját a Magyar Rádió kulturális blokkjából.

Az És híre:

"Hogy mi nem illett hova? Egy laza beszélgetéses ajánlóba mi tud nem illeni?" - teszi fel a kérdést Esterházy Péter író az Élet és Irodalom legfrissebb számában. Az író felidézi Böröcz István Heti Válasznak adott interjúját, melyben az MTVA vezérigazgatója azt mondja: "csak az író személyére, munkásságára való tekintettel" kértek bocsánatot az eset után. "Tekintse gesztusnak, mi is annak szántuk" - fogalmazott a lapnak Böröcz.
esterhazy "Hát el tetszik lenni tévedve lenni. Van az az anekdota a szolnoki rendőrfőnökről meg a kurváról, hát ön már rég nem lesz vezérigazgató, amikor én még mindig strichelni fogok a Körúton, úgy értve, hogy még mindig n-ed rangú magyar író leszek, büszkén, hogy tagja lehetek annak a céhnek, amely nélkül ön vezérigazgató sem lehetne. Ez sok, visszavonom, lehetne. Mert mért ne lehetne meg egy közrádió irodalom nélkül? De akkor Wass Albert sincs" - írta Esterházy reagálásában, Böröcz Istvánhoz intézve szavait.
Az író azt sem érti, hogy "ha az új verzió szerint a munkatársai nem követtek el hibát, akkor mért is kell megalázni" egy neki szóló bocsánatkéréssel őket. "Nekem már rég nem volt főnököm, de élnék-halnék egy ilyenért, aki csak úgy odadob egy gesztusért" - fogalmaz a hetilapban.

Forrás: ÉS

 

 
 

süti beállítások módosítása