Gyüdi Sándorra szavazott a szegedi színház társulata

A Szegedi Nemzeti Színház dolgozóinak többsége Gyüdi Sándort támogatja – a teátrumban megtartott zárt meghallgatás után a szakmai „zsűri" favoritja, Vasvári Csaba kapta a legkevesebb szavazatot a társulattól. Az önkormányzat kulturális bizottsága hétfőn hallgatja meg az öt színigazgató-jelöltet – számolt be a Szegedma.hu.

A Szegedma.hu híréből:
A meghallgatást a színház közalkalmazotti tanácsának vezetője, Stefanik Sándor főügyelő szervezte, aki a lap megkeresésére tegnap azt mondta: azért hívta össze kollégáit, hogy megismerje a véleményüket, hiszen az intézmény dolgozóit kellett képviselnie a szakmai „zsűriben". A főügyelő szerint, ahogy a meghallgatás sem volt nyilvános, a voksolás eredménye sem publikus, ezért nem is adhat róla tájékoztatást.

gyudi sandor

 

A Szegedma.hu úgy értesült: a színház dolgozóinak többsége kíváncsi volt a pályázók elképzeléseire, de a meghallgatás után csak 109-en szavaztak, mert sokan úgy vélték: a társulat véleménye úgysem számít soha, mindig a fejük fölött, nélkülük dönt a politika. A jelenlegi igazgató, Gyüdi Sándor kapta a legtöbb voksot; körülbelül feleannyian szavaztak Balikó Tamásra, tíz százalékot sem ért el Juronics Tamás és Szolnoki Tibor. A 9 fős szakmai bizottság Vasvári Csaba színészt találta a legalkalmasabbnak a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára pályázó jelöltek közül. A Szegedma.hu arról is írt, hogy fénymásolatban és digitális formában is terjed a városban a Magyar Narancs Vasváriról szóló, A kivert Póni című 2011-es cikke, amely a menesztett direktor székesfehérvári ténykedését elemzi.
Az önkormányzat kulturális bizottsága hétfőn hallgatja meg az öt színigazgató-jelöltet, majd javaslatot tesz a képviselő-testületnek. A város költségvetéséről is döntő február végi közgyűlés nevezi ki öt évre az új főigazgatót.

Gyüdi Sándor pályázatát itt elérhetik.

Balikó Tamás pályázatát itt olvashatják.

Vasvári Csabával készült interjúnkat itt találják.