Balett gyöngyözőborral a pécsi színházban

A Pécsi Balett és a Vylyan Pincészet kettős bemutatója február 1-jén látható a Pécsi Nemzeti Színházban.

A Pécsi Nemzeti Színház ajánlója:

A Pécsi Balett Banális viszonyok - édes finomságok című nagyszínpadi balettjének premierjét követő fogadáson mutatja a be a Vylyan Pincészet első gyöngyözőborát, a [KSZÍ]-t.

Itt kerül átadásra - immár második alkalommal - a Pécsi Balett Társulati Díja, amelyet az elmúlt évadban nyújtott teljesítménye alapján, a táncművészek titkos szavazással ítélik oda arra érdemes kollégájuknak. Az elismeréssel járó összeg mellett a díjazott kapja az első, exkluzív palack [KSZÍ]-t. A premierbérleteseket, a táncművészeket és a Vylyan Pincészet vendégeit Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója és Debreczeni Mónika, a Vylyan birtokigazgatója köszönti. 

banalis_viszonyokFotó: Körtvélyesi László, pnsz.hu

A Vylyan Pincészet védjegye a bor és a művészetek összefonódása. A Pécsi Balett több, mint ötven esztendeje alkot a tradíció és innováció jegyében, meghatározója a dinamizmus, a lendület, a nyitottság és a szenvedély. Lehet- e annál tökéletesebb párosítás, mint a szépség és a finomság a színpadon és a palackban?  

A Pécsi Balett táncművészeitől nem áll távol a jókedv és a humor, ahogy ezt már több alkalommal bebizonyították a színpadon is. Új nagyszínpadi balettjük sem szűkölködik majd a szellemes és igazán szórakoztató jelenetekben. A szemet gyönyörködtető és a rokokót idéző látványvilágról Molnár Zsuzsa díszlet- és jelmeztervező gondoskodik, a koreográfus asszisztense: Czebe Tünde, rendező-koreográfus: Vincze Balázs.

Bemutató: 2013. február 1. 19.00

Pécsi Nemzeti Színház

Forrás: pnsz.hu

süti beállítások módosítása