Budapesten a GG Tánc Eger

Februárban többször is táncolnak az egriek a Nemzeti Táncszínházban. Február 1-jén este 7 órától a Nemzeti Táncszínház meghívására mutatja be a GGTánc Eger Mészáros Máté Les preludes, és Topolánszky Tamás tagozatvezető koreográfiáját, A fából faragott királyfi című táncjátékot.

– Fontos, hogy Eger, Kassa, Pécs és Szarvas után a főváros közönsége is lássa a munkánkat – fogalmaz Topolánszky Tamás. – Február 4-én részt veszünk a Szolidaritás – Gálaest a táncművészetért előadáson Grecsó Zoltán Hófehérke című darabjával. Azért is választottuk ezt a produkciónkat, mert jól példázza egy független alkotó és egy önkormányzati fenntartásban működő színház együttműködését.

Hofeherke

Hófehérke (fotó: Gál Gábor)
Az esten hét állami és önkormányzati fenntartású intézmény, táncegyüttes - a GGTánc Eger mellett a Duna Művészegyüttes, a Győri Balett, a Honvéd Táncszínház, a Magyar Állami Népi Együttes, a Pécsi Balett és a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei – a „Szolidaritás – Gálaest a táncművészetért” című gálaműsor keretében vállalt fellépést annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a hazai táncművészet problémáira, égető finanszírozási kérdéseire.
A Magyar Táncművészek Szövetsége az előadás nettó jegybevételéből egy szolidaritási alapot hoz létre, amelyet fiatal pályakezdő táncművészek támogatására fordítanak.

süti beállítások módosítása