Színészből lett rendőr - Gál Kristóf mesélt

Gál Kristóf a színpadot cserélte rendőregyenruhára. A főhadnagy ma már a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság egyik szóvivője.

A Petőfi Népe cikkéből:
A Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett színész diplomát 2003-ban, Máté Gábor osztályában, majd négy éven át láthatta a közönség az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán Gál Kristófot, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság új szóvivőjét. Arról, miért hagyta abba a pályát így mesélt: "Sokat nyomott a latba, hogy egy színész hét estéből hatszor nincs otthon. Amire a gyerekek megérkeznének az iskolából, a színész elmegy dolgozni, éjfél körül hazamegy, hajnali kettő körül el tud aludni, reggel pedig megint csak nem tud úgy részt venni a család életében, ahogy szeretne" - fogalmazott a szóvívő.

gal-kristof

Fotó: baon.hu

Gál Kristóf 2007-ben kezdett el dolgozni a Budapesti, I. kerületi kapitányságon, 2008-tól pedig hivatásosként teljesített szolgálatot. Mivel bábszínész felesége a Ciróka Bábszínházban kapott munkát, a Gál család 2010-ben Kecskemétre költözött, a főhadnagy pedig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi főnyomozója lett. Az elmúlt két és fél évben főleg gyilkossági ügyekkel foglalkozott, számos sikeres nyomozásban vett részt.

Gál Kristófnak nem volt álma szóvivő lenni, de amikor megtudta, hogy elődje más poszton folytatja, átfutott a fejében a gondolat, hogy itt az ideje egy újabb váltásnak. "Amit a színművészeti egyetemen, és amit az elmúlt öt évben rendőrként tanultam, azt szóvivőként tudom majd ötvözni. Azt gondolom, hogy mivel valamilyen szinten a 'civil' életből jövök, közelebb tudom hozni a rendőri munkát az emberekhez, tudok egyszerre szakmai és közérthető lenni" - mondta Gál Kristóf.

Forrás: Petőfi Népe

 

süti beállítások módosítása