Égigérő fű a Magyar Színházban

Március végén újabb nagyszínpadi premierre kerül sor a Magyar Színházban: folytatva a tavaly megkezdett gyermek- és ifjúsági színház koncepciót, ezúttal Janikovszy Éva regényének adaptációját állítják színpadra.

A színház ajánlója:
A napokban elkezdődött az Égigérő fű próbafolyamata – a készülő előadást Horváth Patrícia rendezi. A főbb szerepekben Moór Mariannát, Fülöp Zsigmondot és Györgyi Annát láthatják, Misut és Síróbabát pedig amatőr gyerekszereplők alakítják majd.

„Csak az a szép zőőd gyep…! Az fog nekem hiányozni! A gyep!” – hangzott Rajz János jól ismert orgánumán a filmben Poldi bácsi aggodalma. De eszünkbe juthat, ahogy Dayka Margit az ujját a szájába téve pukkantott, vagy ahogy lekiabáltak a gyerekek a szenesember csúszdájának nyílásán, hogy „Jön a szén, csúszik!” Ezek mind-mind arról tanúskodnak, hogy igazán remek színészegyéniségekkel lehet csak maradandót létrehozni. Csak ők képesek megragadni és megmutatni nekünk az egyébként mindannyiunkban rejtőzködő emberséget, esendőséget, lelki nagyságot.

süti beállítások módosítása