Mivel vár a Tompa Miklós Társulat februárban?

Mi várja a nézőket februárban a marosvásárhelyi színházban? Erre adunk választ.

Február 2-án és 3-án a Román Színházi Szövetség (UNITER) jelölőbizottsága Marosvásárhelyre látogat, ahol a Nemzeti Színház 2012-es évben bemutatott négy előadását fogja megtekinteni: a Tompa Miklós Társulat Bányavakság, Bölcs Náthán, Rómeó és Júlia, illetve a Liviu Rebreanu Társulat Genovese-hatás (Efectul Genovese) című produkcióját. Ugyanebben az időszakban a Pécsi Országos Színházi Találkozó képviselői is megtekintik a Tompa Miklós Társulat február 2-i két előadását.

Február 12-én, kedden 19.00 órakor operaelőadást tekinthet meg marosvásárhelyi közönség: a Kolozsvári Magyar Opera Bajazzók című vendégelőadására a Bernády György és a Paul Gusty mecénás bérletek, valamint a Kemény János bemutató bérletek érvényesek. A fennmaradó helyekre jegyek váltható.
A My Fair Lady című musical februárban négy alkalommal is megtekinthető: a Szabó Ernő, a Delly Ferenc, a Köteles Sámuel bérletek, illetve a Harag György egyetemista bérletek érvényesek
Székely Csaba-drámát három alkalommal játszik februárban a társulat – február 1-én, pénteken és 2-án, szombaton a Bányavakságot, február 24-én, vasárnap pedig a Bányavirágot. Ismét műsorra kerül Háy János A Gézagyerek című istendrámája, amely február 6-án, szerdán és 7-én, csütörtökön 19.30-tól tekinthető meg a Kisteremben. Február 17-én a Tompa Miklós Társulat nyárádszeredai bérletes előadásként játsza a Rómeó és Júlia című tragédiát.

BANYAVAKSAG Banyai Kelemen Barna Szakacs Laszlo foto Rab Zoltan Nemzeti Szinhaz Mvhely

Bányavakság - Bányai Kelemen Barna, Szakács László (fotó: Rab Zoltán)

Bányavirág
A BBC Imison-díjával nemrég kitüntett Székely Csaba sikerdarabját, a Bányavirágot február 24-én, vasárnap 19.30-kor láthatják az érdeklődők a színház kistermében. Főszerepekben Viola Gábor és Bányai Kelemen Barna, rendező: Sebestyén Aba.

A Harag György Társulat felhívja azok figyelmét, akik a www.biletmaster.ro honlapon elővételben váltottak jegyet, hogy az előadás időpontja február 28-ról február 24-re módosult.

Bányavakság. Bölcs Náthán, Rómeó és Júlia szakmai mustrán
Székely Csaba Bánya-trilógiájának második része, a Bányavakság két alkalommal, február 1-én, pénteken 19.30-tól, illetve február 2-án nem a megszokott időpontban, 16.00 órától tekinthető meg.
Szintén február 2-án, szombaton 19.00 órától a Bölcs Náthán látványszínházi előadás látható a Nagyteremben.
A Porogi Dorka rendezésében színpadra állított Rómeó és Júlia című február 3-i, vasárnapi előadást szintén délutáni kezdéssel, 15.00 órától tűzte műsorra a színház.
február 2-i és 3-i előadásokat a Román Színházi Szövetség (UNITER) jelölőbizottsága, a február 2-i előadásokat pedig a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) képviselői is megtekintik.
Az előadásokra jegyeket a Kultúrpalota jegyirodájában keddtől péntekig 12.00-17.30 között (telefon: 0265261420 és 0372758230), valamint a színház jegypénztárában keddtől péntekig 12.00-15.00 óra között lehet váltani. Internetes jegyváltás: www.biletmaster.ro
Bolcs Nathan foto Bartha Laszlo
Bölcs Náthán (fotó: Bartha László)
Bajazzók: a Kolozsvári Magyar Opera bérletes vendégelőadása
Az előző évadhoz hasonlóan ismét bérletes vendégelőadásként tűzi műsorra a Nemzeti Színház a Kolozsvári Magyar Opera egyik produkcióját. Február 12-én, kedden 19.00-kor Ruggero Leoncavallo 19. századi olasz zeneszerző Bajazzók című operáját láthatja a marosvásárhelyi közönség. A produkció rendezője Szabó Emese, vezényel Jankó Zsolt.
Az előadásra a Bernády György és a Paul Gusty mecénás bérletek, valamint a Kemény János bemutató bérletek érvényesek, a fennmaradó helyekre pedig jegyek válthatók.
BAJAZZOK Kolozsvari Magyar Opera
My Fair Lady négy alkalommal
A Harsányi Zsolt rendezte musical-vel a Tompa Miklós Társulat ebben a hónapban négy alkalommal is várja a szórakozni vágyó közönséget. Az előadás koreográfusa Bodor Johanna, zenei vezetője és karmestere Incze G. Katalin, a főszerepekben pedig Varga Andrea és Bokor Barna látható.
A My Fair Lady február 9-én, szombaton este 19.00 órától, február 13-án, szerda este 19.00 órától és február 16-án, szombaton este szintén 19.00 órától kerül műsorra. 9-én a Szabó Ernő, a 13-án a Delly Ferenc, 16-án pedig a Köteles Sámuel bérletek érvényesíthetők.
A hónap utolsó My Fair Lady-je február 20-án, este 20.00 órai kezdettel tekinthető meg, erre az alkalomra Harag György egyetemista bérleteseit várják.
Rómeó és Júlia – Marosvásárhelyen és Nyárádszeredában
Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiájára február 14-én, csütörtökön a Molter Károly bérlet érvényes, február 15-én, pénteken szabadelőadásként tekinthető meg a produkció, mindkettő 19.30-tól, február 17-én, vasárnap pedig Nyárádszeredában, a Művelődési házban vendégszerepel az előadás.

süti beállítások módosítása