Raimondi Ildikó váltja Rost Andreát - A Capriccio Madeleine grófnője lesz

Rost Andrea lemondása miatt a Bécsi Állami Operaház kamaraénekesnője címmel kitüntetett, aradi születésű Raimondi Ildikó énekli Richard Strauss Capriccio című operájának női főszerepét a Nemzeti Filharmonikusok (NFZ) és a Művészetek Palotája március 11-i és 14-i előadásában.

Kocsis Zoltán elképzelése szerint a Nemzeti Filharmonikusok sorra műsorra tűzik Richard Strauss ritkán játszott operáit - mondta el az MTI-nek az NFZ kommunikációs munkatársa, Bukta Julianna
A Capriccio a zeneszerző opera műfajbeli hattyúdalának számít, 1940-41-ben komponálta. Témája a költészet és a muzsika viszonya, amely egész munkássága során foglalkoztatta. A komoly kérdést Strauss lírai és komikus-ironikus vonásokkal egyaránt színezi. Az alaphelyzet is mulatságos: a vonzó Madeleine grófnő szerelméért Flamand, a zeneszerző és Olivier, a költő vív szellemi párbajt.
A női főszerepben bemutatkozó Raimondi Ildikó a Staatsoper magánénekese, 2009-ben a Richard Strauss-napokon már énekelte a Grófnőt Garmisch-Partenkirchenben, ahol a zeneszerző villája - utolsó lakhelye - áll, és ahol a Richard Strauss Intézet működik.

raimondi ildiko

Raimondi Ildikó repertoárján több mint 40 szoprán szerep sorakozik. Játszott a Deutsche Oper Berlinben, a drezdai Semperoperben a müncheni Bajor Állami Operaházban, a Zürchi Operaházban. Koncertprogramjában fontosak a 20. századi szerzők, például Schönberg, Zemlinsky, Wellesz Egon, Ernst Krenek, Gottfried von Einem. Ebben az évadban a bécsi operaházban Musettát alakítja a Bohéméletben. 

A MüPában a márciusi előadásokon Jörg Schneider lesz Flamand, Haja Zsolt pedig Olivier, a produkciót Kocsis Zoltán vezényli, rendező Rebekka Stanzel.
A Strauss-sorozat következő darabja A hallgatag asszony lesz, amelyet eredetileg tavaly ősszel tűztek volna műsorra, ám technikai okok miatt a bemutatót idén októberre halasztották.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása