Közönségtalálkozót tartott Csernus Mariann

A Magyar Színház érettségi bérlet első előadása, a Vizsolyi biblia után a fiatalok Csernus Mariann művésznő élményeit hallgathatták.

Csernus Mariann mesélt

Csernus Mariann, aki 1981-ben a Helikon Kiadó kérésére fogott bele a Károli-bibliával kapcsolatos munkába, a fantasztikus előadás után mesélt arról, hogyan kezdett hozzá a nagy munkához az Őrségben található tanyáján. A nyári bibliaolvasást követően több hónapon keresztül készült az előadásra, melyet az – akkor még Nemzeti Színház – kamarájában, a Katona József Színházban mutattak be és játszottak nagy sikerrel. A művésznő keresztül-kasul bejárta az országot az előadással, melyet a Magyar Színház azóta is műsoron tart.

Csernus Mariann

Fotó: Ilovszky Béla

Az érettségi bérlethez – az előadást követő beszélgetésen kívül – „puskát” kapnak a diákok: az adott tétel kidolgozásával így már alig kell fáradniuk.
A bérlet további előadásai az évadban:
Füst Milán: Catullus
Szerb Antal: Utas és holdvilág

Csernus Mariannról a saját szavaival:

"Nem vagyok szeretetre méltó, nem vagyok puszit adó, nem vagyok hízelgő. Nálam a hitelesség a legfontosabb. Ez lényegesebb, mint a szerelem vagy a barátság. Más kap kitüntetést? Miért érdekelne. Enyém a Vizsolyi Biblia, és tudok vagy hatszáz verset. Ha kitalálom, hogy holnap elmondanék harminc verset, akkor biztosan találnék közönséget, akik örömmel meghallgatnának. Nem simogatott az élet. Na és? Adott helyette mást. Nem az a fontosabb?" (Csernus Mariann)

A művésznővel készült interjúnkat itt olvashatják.

Forrás: Színház.hu, magyarszinhaz.hu

süti beállítások módosítása