Tóth Ildikó Mirandolina lesz - Hírek a Vörösmarty Színházból

Elkezdődtek a Tanár úr kérem és a Mirandolina próbái, újra elindult a Vendégkönyv, és bemutatták a Rozsda Lovagot - hírek a székesfehérvári Vörösmarty Színházból.

Készül a Tanár úr kérem

Egy minden ízében kortárs előadást ígér a Vörösmarty Színház. A Tanár úr kérem, minden másképpen van! című zenés játék Karinthy Frigyes írásaiból és mai dalszövegekből ihletődött: a próbák már elkezdődtek!
Karinthy Frigyes egyik híres novellájának címe: Minden másképpen van. Ahogy az életben, úgy a színházban is sokszor az történik, hogy nem az történik, amire számítottunk. Minden másképpen van. És végül mégis mindig rádöbbenünk, hogy ez így van jól. A két háború között született szövegek változtatások nélkül is hihetetlenül aktuálisak, mintha ma írta volna őket Karinthy - állítják az alkotók.

tanar_ur_kerem_vorosmarty_szinhazFotó: vorosmartyszinhaz.hu

Karinthy írásaiból, kortársai verseiből, és mai dalszövegekből az előadást a rendező, Galambos Péter és Kovács-Cohner Róbert, író, költő alkalmazza színpadra. A színészek, zenészek improvizációinak felhasználásával készülő darab zeneszerzője és zenei vezetője Melis László. Akik pedig megelevenítik nekünk a történetet: Bakonyi Csilla, Csizmadia Gergely, Egyed Attila, Kuna Károly, Lábodi Ádám, Tóth Auguszta, Tűzkő Sándor és Váradi Eszter Sára.

 

Rozsda Lovag - Bozsik Yvette rendezett
Csendül a dal, pendül a húr: bemutatták a Vörösmarty Színházban a Rozsda Lovagot, Bozsik Yvette rendezésében. A Vörösmarty Színház videójában a családi musical rendezőjét és szereplőit kérdezték.

Elindult a Vendégkönyv!

Ismét elindult a Vörösmarty Színház honlapján (www.vorosmartyszinhaz.hu) a Vendégkönyv. Várják a nézők élményeit és észrevételeit az előadásokról, a színházról.

mirandolina

Valló Péter a Mirandolinára készül

„Mirandolina nem egy kis fiatal lányka lesz, aki cserfesen, magát riszálva arat és kaszál a férfiak között. Mi a történet középpontjába korunk hősét, az önálló és öntudatos nőt helyezzük, akinek megvan a saját egzisztenciája, aki nem függ a férfiak zsebétől és hatalmától, de aki körül mégis rengetegen legyeskednek. Miért? Hogyan? Egy igazán különleges képességű színészcsapattal, akik – minden bizonnyal – együtt és külön-külön is képességük legjavát nyújtják majd” – nyilatkozta Valló Péter, aki azt is elárulta: a címszereplő Tóth Ildikó lesz, mellett Szabó Győző, Hirtling István, Quintus Konrád és Sághy Tamás is színpadra lép Goldoni vígjátékában. Komédiább lesz a komédiánál – ígéri a rendező, és minderre hamarosan fény derül, hiszen a próbák elkezdődtek, és márciusban: Mirandolina premier!

Forrás: vorosmartyszinhaz.hu

süti beállítások módosítása