Lollobrigida lesz a sztárvendég a bécsi operabálon

Ifjúkorának szexszimbóluma, a 85 éves Gina Lollobrigida lesz Richard Lugner osztrák milliomos második sztárvendége a február 7-i bécsi operabálon, amelyre meghívta Mira Sorvino Oscar-díjas amerikai filmszínésznőt is.

A dúsgazdag építési vállalkozó, aki 22 éve bérel páholyt a legrangosabb bécsi társasági eseményen, az első, hozzá hasonló korú hölgyvendégét bejelentve elmondta, hogy fiatal korában Lollobrigida "egy igazi szexszimbólum volt". A 80 éves Lugner egyszer már meghívta az egykori olasz filmdívát az operabálra, 1991-ben, akkor azonban az Öböl-háború kitörése miatt az utolsó pillanatban lefújták a rendezvényt. 
Csütörtöki bécsi sajtótájékoztatóján Lugner elmondta, hogy sem Sorvino, sem Lollobrigida nem állt elő különleges igénnyel azon kívül, hogy mindketten vegetariánusok. Emellett az egykori olasz filmcsillag azt kérte, hogy ne helikopterrel, hanem autón vigyék a gloggnitzi Luigi étterembe, ahol a vállalkozó hagyományosan megebédelteti vendégeit az estély előtt.

gina-lollobrigidaA sajtótájékoztatón Lugner felhánytorgatta, hogy noha már több mint két évtizede vesz részt az operabálon, idén egy "másodosztályú páholyba száműzték" azzal az indoklással, hogy a páholya előtt szokásos tolongás biztonsági kockázatot jelent.

A vállalkozó minden évben más hírességet hív meg a páholyába. Korábbi vendégei között volt Sophia Loren, Andy McDowell, Larry Hagman, Roger Moore, de a botrányhős Paris Hilton és Lindsay Lohan is. Két éve magára vonta a bál szervezőinek haragját azzal, hogy a Ruby nevű marokkói származású bártáncosnőt, Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő szexbotrányának egyik főszereplőjét hívta meg.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása