LOVE ’n’ GO - akció-performansz az Átriumban

Február 5-én, 20 órától mutatja be a Duda Éva Társulat LOVE ’n’ GO című akció-performanszát az Átrium Film-Színházban.

love

Az alkotók ajánlója:
A csapat akció-performansz sorozatának egyik újabb állomása a LOVE’n’Go, melynek origója a megújult Átrium Film-Színház, vagyis a hozzá kapcsolódó történetek.

A sorozat korábbi estjeiben is eredendően az aktuális témák domináltak, cinikusan vagy éppen tiltakozva, lazán vagy kötötten improvizálva, naivitással és humorral.

Mostani, új előadásunk anyagát a korábbi nézők, látogatók, egykori munkatársak, járókelők, vidám vagy szomorú, emlékeiből dolgozzuk fel, körüljárva elsősorban a szerelem bűvkörét. Az alkotók a beküldött történetekből dolgoznak fel néhányat erre az estre, így a múlt életre kel.
Konkrétumok és fikció, tarts velünk, Love’n’Go!

Alkotók, előadók: Csák Beatrix, Jónás Zsuzsa, Lányi Júlia, Simkó Beatrix, Bora Gábor, Darabont Áron Leon, Kugler Zsolt, Pelle Viktor
Fény: Kalóz István Lojzi
Zene: Montázs
Koncepció, Rendező: Duda Éva
Február 5. 20h, Átrium Film-Színház

dudaEvat

Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva és az ars poetica - A társulatvezetőt a Narancs kérdezte:

Mi az ars poeticád?
DÉ: Valójában semmi bonyolult: hiteles, igaz pillanatokat keresek a színpadon, ahogyan más alkotók is, de nagyon egyszerű dolgok érdekelnek: emberi viszonyok, kicsi igazságok, az érintés szépsége, csodája, olykor rettentő ereje, a testek beszédessége, valamint a nehéz életérzések, amiket esetleg hosszan cipelünk, de nem feltétlenül ismerünk fel, és beleégnek a testbe, ezt mozgásba ölteni, megfogalmazni nagyon izgalmas. Nagy úr az arány, a képek aránya egymáshoz, a színek és a hangulatok egymásutánisága, az érzelmek áramlása, mikor engeded gondolkodni, asszociálni vagy éppen mikor vezeted tudatosan a néző figyelmét. De amikor ösztönből, merészen, szabadon dolgozom, és feszít a téma, akkor szinte kiömlik a darab, csak a formát kell hozzá megtalálni. Olyan, mint egy szép szövet, egy mozgó, szerves élőlény, minden előadásnak van önálló személyisége és története, csak nem mindig adja magát könynyen. Nekem létrehozásban és műélvezetben is a festészethez áll a legközelebb a tánc.

love2

A folytatást itt elérhetik.

 

süti beállítások módosítása