Benedek Miklós: Alföldi maradhatott volna

Benedek Miklós Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész arról mesélt a bp22.hu-nak, miért, hogyan küldte el Alföldi Róbert a Nemzeti Színházból, és hogy mire készül. 

 Annak kapcsán, hogy Alföldi Róbert 2009-ben minden indoklás nélkül küldte el a Nemzeti Színháztól, Benedek Miklós elmondta: “Nem kérdeztem semmit, köszöntem és eljöttem. Ahol nem szeretnek engem, ott nem is akarok lenni. Alföldi kezdetben azt mondta, örül, hogy velem dolgozhat. Dicsérte színészi alakításaimat, egy-egy előadás (például Az ötödik pecsét, a Warrenné mestersége) után gratulált, ennek ellenére semelyik rendezésében nem játszottam az együtt töltött egy év alatt. Gondolom, nem illettem bele az elképzeléseibe. Soha nem beszélgettünk, mégis azt hitte, hogy nekem nem felel meg az ő művészete. Tényleg volt, ami nem tetszett, mégis rossz döntésnek tartom, hogy nem maradhat a Nemzeti élén. Tehetséges ember, aki XXI. századi színházat csinál, ennyi idő azonban kevés a teljes kibontakozásra” – fogalmazott Benedek Miklós, akit megviselt a válás, hiszen akkor már 20 éve tagja volt a Nemzetinek, de szerencsésnek érzi magát, mert rengeteg lehetőséget kapott.
benedek miklos Most a kecskeméti színházban készül rendezni a Meseautót. Ennek kapcsán elmondta, rendezőasszisztens fiával együtt írták a Meseautó és a Bombaüzlet forgatókönyvét. “Az utóbbit a klasszikus műfaj kortárs darabjának szánjuk. A kabaré műfaja szerintem – ugyanúgy, mint a cirkusz vagy az operett – haldoklik. Ezért úgy gondoltuk, hogy a múlt század első feléből felelevenítjük azokat a tréfákat, amelyek saját korukban óriási sikert arattak. A fiatal rendezők nem szeretik a polgári világot, a kabarét, de számomra ez is színház” – nyilatkozta Benedek Miklós.
A teljes interjút itt olvashatják.

 

süti beállítások módosítása