Fedák Sári élete a Latinovits-Bujtor Játékszínben

Fedák Sári - "Te csak most aludjál Liliom" címmel Farkas Ibolya marosvásárhelyi színművésznő előadását láthatják a nézők február 9-től bérletes előadásban a veszprémi Latinovits-Bujtor Játékszínben.

A darabot Fedák Sári emlékiratai alapján szerkesztette és színpadra állította Farkas Ibolya. A díszletek és jelmezek Szabó Annamária tervei alapján készültek, a zeneszerző Csíky Csaba.

farkas ibolya

Farkas Ibolya Fedák Sáriról:

"...Fedák Sári igazi legenda. A XX. század első évtizedeinek legnagyobb magyar primadonnája. Minden forrás, amit felkutattam, arról szólt, hogy a magyar operettszínpad legjelentősebb alakja. Egyben nagyon különleges,furcsa egyéniség. Aki nem a szépségével, ne m a kiváló énektudásával érte el a sikereit. A rendkívül szenvedélyes, őszinte, a színpadot végtelenül tisztelő és szerető ember története az, ami engem ebben a színpadi „mementóban” izgat...Ami engem ebben a történetben érdekel, az Fedák Sári embersége, az az ember izgat, aki az operettprimadonna mögött van.
A Molnár Ferenccel való kapcsolatából is valami, az operett hangulatából is egy kis rész. Mindez csapongó, színes és nagyon árnyalt anyagot kínál. Ne gondolja a kedves néző, hogy egy börtönben ülő szerencsétlen asszony tragédiáját fogjalátni. Tele van az est humorral, érdekességgel, a színésznő izgalmasabbnál izgalmasabb emlékeivel.... "(részletek a Maros megyei Népújságban megjelent Farkas Ibolyával készített interjúból)

Forrás: petofiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása