Interaktív színház a pénzügyi válság hátteréről Londonban

A 2008-as pénzügyi válság hátterét mutatja egy londoni színházi előadás 10 ezer darab pénzzel, nevezetesen egyfontos érmével és a közönség bevonásával a színjátékba.

A darab címe Money the Game Show, és a Bush Színház tűzte műsorára. Február 6-tól március 2-ig tekinthető meg a másfél órás mű, amelyet egy biztonsági őr is végigstrázsál, nehogy eltűnjön a 10 ezer font. 

A színdarab két főszereplője pénzügyi szakember, akik bevezetik a nézőket a derivatív kereskedelem világába és a 2008-ben kezdődött pénzügyi válság hátterébe. Mindezt persze nem szárazon, hanem szórakoztatóan és interaktívan teszik. A közönség több játékban is részt vehet, az egyik jelenetben például az önként jelentkező annyi ideig pakolhat érméket egy táskába, ameddig az egyik menedzser képes egy szappanbuborékot a levegőben tartani.

money web poster

A darabot Clare Duffy írta és rendezte. Mint mondta, megpróbált a legalapvetőbb kérdésekre összpontosítani, így például arra, hogy mi is valójában a pénz, miért van rá szükségünk, tudunk-e változtatni használatának módján.
Duffy hangsúlyozta, hogy színdarabja nem antikapitalista mű, nem a kapzsiság és felelőtlen kockáztatás ostorozója.

Forrás: MTI, Bush Theater

süti beállítások módosítása