Megjelent a pályázat a Csokonai Színházra

Megjelent a pályázat a Csokonai Színház igazgatói posztjára. Egymilliárd forint felett rendelkezik majd az új direktor - számolt be a Dehir.hu.

A dehir.hu cikkéből:
2013 júliusától a debreceni Csokonai Színház jelenlegi igazgatója, Vidnyánszky Attila vezeti majd a Nemzeti Színházat, ezért Debrecenben meg kell találni az utódját - írja a Dehir.hu.

A pályázat kiírásáról a január 24-ei közgyűlésen döntöttek a városi képviselők, a felhívás meg is jelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján, az aspiránsok március 6-áig jelentkezhetnek. A pályázatokat április 5-éig bírálja majd el egy bizottság, melyben Somogyi Béla alpolgármester és Balázs Ákos önkormányzati képviselő az önkormányzatot képviseli, a Színházművészeti Bizottság négy, az emberi erőforrások minisztere egy, a Csokonai Színház közalkalmazotti tanácsa egy, a Csokonai Színház szakszervezeti bizottságát szintén egy embert delegálhat. A pályázat győztese 2013. július 1-jétől 2018. június 30-áig vezetheti majd a Csokonai Színházat.

debrecen kozgyulesA debereceni közgyűlés (Fotó: haon.hu)

A portál felhívja a figyelmet arra. hogy a pályázóknak művészeti és gazdasági koncepciót is be kell nyújtaniuk, ám ez utóbbi kapcsán egyelőre nem támaszkodhatnak  konkrét számokra, hiszen még nem fogadták el a város 2013-as költségvetését. Azt azonban lehet tudni, hogy 2012-ben több mint egymilliárd forintból gazdálkodott az intézmény, melynek háromnegyede állami és városi támogatás volt.

 

süti beállítások módosítása