Babák - felnőttelőadás a Vaskakasban!

Márciusban különleges élményben lehet részük a felnőttbábszínház iránt érdeklődő Vaskakas-látogatóknak: 11.-én, hétfőn délután 5 órától a Budapest Bábszínház és a Manna Babák című közös előadása vendégeskedik a győri bábszínházban.

Ajánló:

"Azért megyek színházba, hogy lássam magam a színpadon (egyetlen személybe visszahelyezve vagy egy megtöbbszörözött személyben, a mese formájában), mégpedig olyannak, amilyennek nem tudnám – vagy nem merném – látni vagy álmodni, de amilyennek mégis tudom magam." /Jean Genet/

Az előadást, mely Jean Genet világhírű, Cselédek című darabja alapján készült, a Vaskakas Színházban is játszó Fodor Annamária rendezte, és a játszók között is találkozhatnak ismerőssel a győri bábszínházjárók: az egyik főszerepet az a Bercsényi Péter alakítja, aki a Vaskakas Bernarda Alba és Varázsfuvola című előadásában is közreműködött. Partnerei Bohoczki Sára és Mórocz Adrienn, a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves bábművész szakos hallgatói.

Fodor Annamária rendező a darabról: 

"Bűn és bűnhődés, szabadság és szolgaság, nő és férfi, gyűlölet és szeretet, az én és énkék közt dúló örök, véget nem érő harc, küzdelem. Fantáziavilág a fantáziavilágról. Köszönjük Genet-nek, George Michaelnek és Christina Aguilerának, hogy megihlették ezt a játékot!"

babak foto kallaitoth

Fotó: Kállai-Tóth Anett

Kritikus szemmel az előadásról:
"Az előadás a babákon kívül is előszeretettel alkalmaz szimbólumokat, és segítségükkel karakteres látványvilág teremtődik. Ehhez tartozik a háromszögben végződő elemekből összeálló, részben tükrös, részben áttetsző paraván, ami számtalan játéklehetőséget kínál, a vörös-fehér-fekete ruhák, cipők, legyezők, parókák, művirágok. Minden részletet pontosan kitaláltak, megterveztek az óra szerepét is betöltő legyezőtől a páros mozgássorokon keresztül a revüt idéző betétszámokig." (Turbuly Lilla)

süti beállítások módosítása