Kováts Adél első rendezése a Szkénében - Nyerjen páros belépőt! | LEZÁRULT!

David Harrower darabját 2005-ben mutatták be az Edinburgh-i Fesztiválon, azóta számos díjjal jutalmazták, nagy sikerrel játsszák világszerte. Kováts Adél első rendezése a Blackbird magyarországi bemutatója, amelyben Mucsi Zoltán és Pető Kata először játszik együtt.

Kováts Adél a darabról:

„Kortárs darabban nagyon ritka, ami ennyire tökéletes. A szöveg szerkezete olyan, mint egy szabadvers: szikár, de iszonyúan erős. A téma pedig nagyon mélyen megrázott. Tabutéma, amihez mégis klasszikus módon, költőien nyúlt az író, David Harrower. A kettőnek az együttes működése nem engedett el. Talán úgy tudom összefoglalni, hogy ez egy körülbelül másfél órás beszélgetés egy férfi és egy nő között, akik tizenöt év kihagyás után viszontlátják egymást. Egy olyan eseményről beszélgetnek, ami tizenöt évvel ezelőtt történt és végérvényesen megpecsételte mindkettőjük sorsát. És most ütköztetik a saját történeteiket. Azt hiszem, nem lesz a nézőtéren két ember, aki ugyanazt gondolja majd, mindenki úgy viszi tovább a darabot, amilyen az ő árnyékvilága, felszíni élete. Nyitva marad egy csomó kérdés, amiket talán a nézők föl is tesznek maguknak. Amikor elkezdtem foglalkozni a témával, nagyon mellbe vágott, hogy nagyjából tízből nyolc embert érint. Csak nem beszélnek róla, maga a probléma a szőnyeg alá van söpörve, de az emberek viszik magukkal a történeteiket, akár egész életükben."


blackbird mucsi peto szkene szinhazMucsi Zoltán és Pető Kata az előadásban

 

Kérdésünk:
David Harrowernek, a Blackbird szerzőjének melyik darabja futott már nagy sikerrel az egyik budapesti színházban?

a./ Kés a tyúkban
b./ Hazatérés
c./ A talizmán

 

A választ a jatek@szinhaz.hu címre várjuk. A helyesen válaszolók között egy-egy páros belépőt sorsolunk ki a február 27-i és 28-i előadásokra. Beküldési határidő: február 25. 15 óra.
Nyertesek: Novai György és Patvarczki Rozália

süti beállítások módosítása