Széllel szembe - Jordán Tamás estje a Rózsavölgyiben

Jordán Tamás stand up formájában beszél a színházról, az életről és persze saját magáról - erős öniróniával. Egyedülálló produkcióját a Rózsavölgyi Szalon közönsége is élvezheti.

Széllel szembe - poénok és poémák
Jordán Tamás stand up estje
2013. február 22. péntek 19.30
JordanTamas StandUp Rozsavolgyi

Jordán Tamás az estről:

„Sok bajom van a stand up műfajjal. Alig-alig van jó, a többsége komoly szenvedést okoz. Ezt még el is lehetne viselni. Az igazi katasztrófa az, hogy a közönség ezekért is odavan. Felébredt bennem egy dacos düh. Elhatároztam, hogy én is csinálok egy speciális stand up-ot, amelynek az a lényege, hogy a remek történeteim közé becsempészek verseket is. Hiszen a vers is közlés, sok esetben történet is, megpróbálom úgy belopni, hogy egy-egy vers jelenléte magától értetődő legyen."

JordanTamas StandUp Rozsavolgyi2

Kritikus szemmel a produkcióról:

Jordán Tamás „Jordán Tamás fura stand-up comedy-vel rukkolt elő a Rózsavölgyiben, Széllel szembe címmel. Történeteket mesél, köztük sok színházit, úgy, hogy a beszédfolyamba verseket sző. De úgy mondja a költeményeket, annyira természetes hangon, mintha csak diskurálna, folytatná a sztorizást. Vicc, adoma, groteszkbe hajló história és Karinthy, Kosztolányi, Radnóti, József Attila, Ady, Babits egybeolvad. Döbbenetes tömör bölcsesség jól érzi magát a bő lére eresztett sztorizás közben. Könnyed történetek túlmutatnak önmagukon. Filozofikus mélyfúrások könnyebben emészthetőbbekké válnak. Jordán vidáman csíkos trikót visel, amit akár bohóc is hordhatna, de tekintélyt parancsoló zakó van rajta. Fantasztikusan széles hangulati és érzelmi skálán játszik."
/Bóta Gábor, Népszava/

www.rozsavolgyi.hu

süti beállítások módosítása