"Áradó színészettel kell játszani" - Galla Miklós új estje az Eötvös 10-ben

Február 20-án és 21-én látható az Eötvös 10-ben Galla Miklós és Szirtes Balázs estje, a Színpadikus figurák.

Az alkotók ajánlója:

A két komédiás a Hippolyt, a lakáj előadásán találkozott (Galla: Hippolyt, Szirtes: Makáts Csaba), és hamar művészbarátságot kötöttek. Új estjük nem összefüggő színdarab, hanem jelenetek, stand up- és egyéb magánszámok, valamint dalok frissen pergő sorozata. Bár változatos az előadás, abban következetes, hogy végig sziporkázóan nevettető.
A vadonatúj műsorszámok mellett néhány, a Holló Színházzal már sikerrel játszott momentum is helyet kapott az estben, hiszen azóta eltelt huszonkét év, s új generációk nőttek fel. No meg aztán Galla ma már érettebb, kifinomultabb színjátszással örvendezteti meg a nézőket, mint annak idején, míg Balázs sokszínű, vibráló egyénisége lehengerlő hatást vált ki.

A műsorban nincs üresjárat! A 3-5 perces minidrámák épp olyan kacagtatóak, mint a rövid monológok vagy a vicces dalszöveggel ellátott zeneszerzemények. Galla pályafutása során először - főleg Balázsnak köszönhetően - mozgás- és táncszínházi elemekkel dúsul a program. Azaz a látvány sok esetben ugyanolyan katartikus hatást vált ki, mint a verbális poénok. Nem is beszélve a mimikáról!

A másfél órás est időtartama: 90 perc. Ráadás lesz!

galla szirtes

Galla Miklós a színpadról:

"Az tény, hogy egy száz, kétszáz, négyszáz fős helyszínen az ember fölemeli a hangját. Tehát nem ilyen reggeli beszélgető hangerővel beszél, hanem bebömböli azt a teret, amit be kell bömbölnie. (...)

Áradó színészettel kell játszani. Nem azért kell energiát sugározni, mert nagy a terem - mert a terem valóban kicsi, kamaraterem, amit imádunk -, de ettől még energikus színészetet kell felvonultatni. Szirtes Balázs kollégám, akivel játsszuk ezt a kétszemélyes estet, főiskolát végzett, tehát minden hájjal megkent színművész. (...)

Nekem nem hiányzik, hogy nem végeztem főiskolát - persze, ki tudja, mi lett volna -, mert igyekszem annyira empatikusnak lenni a közönséggel, hogy érzem, mi működik és hogy működik, és főiskola híján ebből táplálkozik a színpadi létem. (...)

Mikor nem a színpadon állok, visszafogott vagyok, halk szavú. Valószínűleg azért volt kényszerű számomra, hogy színpadra kell kerülnöm, mert így teljesedett ki az egyéniségem. A színpadon vagyok hangos, ott vagyok a figyelem középpontjában. Valóban, a magánéletben nem én vagyok a társaság közepe, de nem is vágyom rá. Megkapom a színpadon azt a figyelem-igényt, amire szükségem van."

(Forrás: atv.hu, a teljes beszélgetés itt tekinthető meg.)

Színpadikus figurák
Galla Miklós és Szirtes Balázs humorestje
Február 20. és 21., (szerda, csütörtök) 19 óra
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér
(1067 Budapest, VI. kerület Eötvös u. 10.)

 

süti beállítások módosítása