One Billion Rising - a szombathelyi színház is csatlakozott

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi One Billion Rising kampány aktivistái a nők és leánygyermekek ellen elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet azzal, hogy február 14-én világszerte nagyszabású flashmobot tartanak. Ehhez csatlakozott a Weöres Sándor Színház is.

A Weöres Sándor Színház csatlakozott:

A rendezők abban bíznak, hogy sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján.

n one billion rising

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség szervezésében Budapesten, illetve hozzájuk csatlakozva több vidéki városban is megrendezik a One Billion Rising flashmobot. Szombathelyen a Weöres Sándor Színház is várja mindazokat, akik a színház művészeivel és munkatársaival közösen táncolva szeretnék kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértésüket.

További információ: Gombás Mónika (gombas.monika@wssz.hu, 06 30 8488590)
Időpont: 2013. február 14. (csütörtök), 14.30 
Helyszín: Weöres Sándor Színház, parkoló

A kezdeményezésről:

Magyarországon a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, aktivisták és magánszemélyek szervezésében és részvételével valósul meg a One Billion Rising Budapest esemény, amelyhez. Többek közt Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színművész és Kepes András újságíró videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket. A One Billion Rising kampány mögé több világsztár is felsorakozott, többek között Jane Fonda Oscar-díjas amerikai színésznő, Robert Redford Oscar-díjas amerikai színész-rendező, a rangos független filmfesztivál, a Sundance alapítója. A folytatást itt olvashatja.

Eve Ensler üzenete:

A kampányt eredetileg a „Vagina monológok” szerzője, Eve Ensler indította útjára.

 

süti beállítások módosítása