Kabaré készül Dunaújvárosban

A Kabaré a musical -irodalom egyik legnagyobb klasszikusa, amely az 1972-es kultikus film mellett számos színpadi feldolgozást is megélt. Március 22-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán elevenedik meg a történet.

A Joe Masteroff, John Kander és Fred Ebb történetéből készült zenés darabot már számos magyar színház bemutatta. A legújabb Kabaré előadás Dunaújvárosban készül, a próbák már javában zajlanak. A musicalt Király Attila rendezi a premier a Bartók színpadon lesz. A főbb szerepekben Jászberényi Gábor, Lapis Erika és Hernádi Judit látható.

 zDSC2053

Az 1929-30-as évek táján egy fiatal, lelkes ám még kiforratlan írójelölt, Clifford Bradshaw Berlinbe érkezik, hogy megírja élete nagy regényét. Ebben az időben Berlin izgalmas és szexi, harisnyatartóban fogadja az idegeneket, táncol és pompázik, olcsón kapható gyönyörökkel csábít bárkit, aki az élvezeteket és a szabadságot keresi. Ebbe a különös világába érkezik tehát Cliff, és első írói munkájaként beleszeret egy angol cabaret-énekesnőbe, Sally Bowles-ba, aki a politikáról semmit nem tud, de a férfiakról és saját érvényesüléséről annál többet gondol. S ha már így történt, s megkívánták egymást, hát el is kezdik életüket Schneider kisasszony békés panziójában, mely élet megmaradhatna akár egy békés és konszolidált lányregény vagy egy könnyed operett műfaji keretei közt, ha az emberek nem vágynának mindig egy kicsit többre...
Sally Bowles és Clifford Bradshaw története ezúttal a Bartók Kamaraszínházban folytatódik, Papp Janó korhű jelmezeivel, Király Attila rendezésében és koreográfiájával. Premier márcuis 22-én.

 
A Kabaré olvasópróbája Dunaújvárosban:

 

 zDSC2042

 1.

 zDSC2058

2. 

 zDSC2083

3. 

 zDSC2069

4. 

 zDSC2081

5. 

 

Fotó: Bartók Kamaraszínház

 

 

süti beállítások módosítása