Két önálló est a Katona József Színházban

Két önálló estet mutat be a közeljövőben a Katona József Színház; Bodnár Erika február 17-én a Magyarmesék című produkcióval, Bezerédi Zoltán március 2-án a Bagatell - gondolatok egy pincében című előadásával lép a közönség elé a Sufniban.

Bodnár Erika előadásában először vasárnap láthatja a közönség a Mosonyi Alíz Magyarmesék című művéből készített válogatást. Az előadásban a kötet néhány soros történetei kelnek életre. A hagyományos magyar mesei világot napjaink valóságával ötvöző csaknem száz írásból egyedi hangvételű, karikírozó és szórakoztató tabló áll össze - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

bodnar erika

Bodnár Erika tavaly tavasszal felolvasószínházi formában kétszer már előadta a művet a Kamrában - a mostani produkció ennek továbbgondolása. A színésznő újraválogatta a történeteket és előadásszerűen, Medve Zsuzsi által rajzolt díszletek között mesél a Sufniban. Az önállóest atmoszféráját erősítő zenéket Keresztes Tamás válogatta.
A bemutatót követően legközelebb február 27-én, valamint március 18-án és 28-án látható az előadás.

bezeredi

Bezerédi Zoltán premierjét március 2-án tartják, Bagatell - gondolatok egy pincében címmel.

A színész Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből készített összeállítást a számára kedves versekből, írásokból.
Az előadást március 9-én és 26-án is játssza a színház.

Fotók: katonajozsefszinhaz.hu

süti beállítások módosítása