Kiválasztották az Elfújta a szél szereplőit

Finiséhez ért az Elfújta a szél című musical szereplőválogatása. A több mint ötszáz jelentkező közül csupán huszonnégyen jutottak el a döntő castingig. Márciusban kiderül, kik alakítják Scarlett O’Hara-t, Ashley-t, Melanie-t, Mammy-t, a dajkát.

Hamarosan kialakul az Elfújta a szél hazai ősbemutatójának végső szereposztása. A Szegedi Szabadtéri Játékok idei musical produkciójának szereplőit többfordulós castingon választották ki. A héten tartották a válogatás második fordulóját, illetve a döntőt is, mely Somogyi Szilárd, a darab rendezője szerint leginkább egy tehetségkutató show-műsorhoz volt hasonlatos: a rostán átjutott énekeseket a rendező párokba rendezte, a kiválasztottaknak pedig egy-egy, a musicalből megtanult párbajdalban kellett bebizonyítaniuk, melyikük a legmegfelelőbb az adott karakter megszemélyesítésére.

„Rengetegen, közel négyszázötvenen jelentkeztek, ebből százötven táncos – árulta el a Somogyi Szilárd. „A főbb szerepek közül Scarlett O’Hara-t, Rhett Butler másodszereposztását, Melanie Hamiltont és Mammy-t, a dajkát keressük. Továbbá a forradalmár fiút, aki a francia változathoz képest kicsit másképp jelenik majd meg a színpadon”- mondta a rendező, aki hozzátette, egy teljesen új musical együttest is válogatnak a szegedi produkcióhoz.

A válogatás első fordulójáról:

A héten, egy végső megmérettetésen értékelte Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház főigazgatója és Somogyi Szilárd rendező azokat, akik az utolsó fordulóig jutottak: az általuk választott karakter egy-egy, még szinte ismeretlen dalát kellett előadniuk. A döntőbe jutottak közt találjuk Bíró Esztert, Nádasi Veronikát, Kerényi Miklós Mátét, Sári Évit, Fejes Szandrát és Vágó Zsuzsit, akik nem ismeretlenek a musical rajongók számára. Ám voltak olyan továbbjutók is, akik teljesen más zenei területről érkeztek, mint például Veréb Tamás, aki legutóbb a The Voice-ban, vagy Gubik Petra, aki az X-faktorban tűnt fel.

Hogy kiket választottak ki végül, hogy ki alakítja Scarlett O’Hara-t, Ashley-t, Melanie-t, Mammy-t, a dajkát és a forradalmár fiút az hamarosan kiderül - a végső szereposztást márciusban hozzák nyilvánosságra.

A casting döntőjéről:

A minden idők legnépszerűbb amerikai regénye és filmje alapján íródott Gerard Presgurvic musical magyarországi ősbemutatója a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz, idén nyáron. Az Elfújta a szél című előadást a Budapesti Operettszínházzal közösen mutatja be a Dóm téri fesztivál július 26-án, 27-én, augusztus 2-án és 3-án.
Somogyi Szilárd rendező elárulta, nagyszabású, nagyon látványos előadás van készülőben. Az alkotókkal és szereplőkkel a Margaret Mitchell-regény bizonyos jeleneteihez és a Presgurvic által komponált zenéhez hűen szeretnék megőrizni az Elfújta a szél hangulatát.

Forrás: szegediszabadteri.hu

süti beállítások módosítása