Visszatér a Margitszigetre Báthory Erzsébet

A Báthory Erzsébet musical-opera ősbemutatójának sikerét szeretnék megismételni a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol nyáron újra bemutatják Szomor György, Pejtsik Péter és Miklós Tibor darabját.

A magyar történelem egyik leghírhedtebb alakját, Báthory Erzsébetet rehabilitáló színpadi mű a Szabad Tér Színház igazgatója, Bán Teodóra ötletéből született meg. A Budapesti Nyári Fesztivál legnagyobb, a Kolozsvári Magyar Operával együttműködésben létrejött produkció ősbemutatója 2012. július 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt.
bthorybenedekffy halott lanyok foto kanyo belavag
A Báthory Erzsébet margitszigeti előadást rögzítette az MTVA. A musical-opera televízós premier-vetítésére 2012. december 5-én került sor a Duna Televízióban. A különleges előadás, ősztől bekerült a Kolozsvári Magyar Opera repertoárjába is, idén nyáron pedig visszatér a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, ahol két előadással is várják a nézőket. A Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös előadása 2013. augusztus 10-én és 11 -én 20:00 órától látható.
bthorybenedekffy katalin foto kanyo bela

A Báthory Erzsébet musical-opera egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. A musical és az opera határait egyaránt feszegető műfaj új utakat nyitott a hazai musical-játszásban: Pejtsik Péter szimfonikus hangzásvilága operai mélységgel finomítja Szomor György intenzív, drámai zenéjét. Miklós Tibor szövegkönyve újraírta a legendát: a történet középpontjában a féltékenység és hatalomvágy által ostromolt nő áll, az anya, a feleség, a szerető, aki Nádasdy Ferenc özvegyeként koncepciós per áldozata lett.


Fotó: Kanyó Béla

süti beállítások módosítása