Kiállítás Simor Ottó emlékére Debrecenben

Simor Ottó Jászai Mari-díjas, érdemes művészre, a debreceni Csokonai Színház és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tavaly 86 éves korában elhunyt örökös tagjára emlékeztek kedden Debrecenben.

A sokoldalú színészt és magánéletét bemutató fotókiállítást Tóth-Máthé Miklós író nyitotta meg a Csokonai Színház nézőtéri galériájában.
Személyes hangú megemlékezésében felidézte Simor Ottó első igazi miskolci sikereit, amikor bonvivánként élvezte az egész város szeretetét.
simor otto
Debrecenbe 1958-ban Szendrő József, a Csokonai Színház akkori igazgatója hívására érkezett. Kipróbálhatta magát szinte minden műfajban, Bob hercegtől Volponéig, János vitéztől Liliomfiig.
Az 1980-as évek elején szerződött Nyíregyházára, és egy tartalmas évtizedet töltött a Móricz Zsigmond Színháznál, ahol olyan alakítások fűződtek a nevéhez, mint Molnár Ferenc Játék a kastélyban című művének Turaija vagy Moliére Úrhatnám polgárának címszerepe. Simor Ottó 1991-ben ismét a Csokonai Színházhoz szerződött. Kisebb-nagyobb karakterszerepek után 2008-ban búcsúzott a színpadtól.
A Simor Ottó-emlékkiállítást több hónapon át tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Csokonai Színházban.

süti beállítások módosítása