Új helyszínen a Made in China

Február 22-én a Jurányi Kávézójában látható a Krétakör Made in China című előadása.

A darabról:

A 90-es évek végén számtalan kínai állampolgár érkezett Magyarországra szerencsét próbálni a szép, új élet reményében. Köztük volt egy különleges orvosnő is, aki egy éjszaka egy budapesti kaszinóban elmesélte életét egy illetőnek. A történet eljutott hozzánk, mi pedig továbbadjuk...

Magyarország egy kínai nő szemével. Egy nő Kínából Budapestre jön. Az önállóságért harcol. Helyet követel magának a férfivilágban. Új életet kezd a Józsefvárosi Piac dzsungelében. Az egyik karját kitépi, hogy segítse a gyengébbet, a másikkal üt.
Magyarország egy kínai nő szemével.
Egy nő Kínából Budapestre jön.
Az önállóságért harcol.
Helyet követel magának a férfivilágban.
Új életet kezd a Józsefvárosi Piac dzsungelében.
Az egyik karját kitépi, hogy segítse a gyengébbet, a másikkal üt. 

Az akotók szemével:

A Made in China kortárs-doku opera egy valódi összművészeti munka. Bodrogi Évával, Koltai Katalinnal és Láng Annamária Jászai Mari-díjas színésznővel közösen hívtuk életre még két évvel ezelőtt.

Nyíri Pál antropológus riportját Annamari találta évekkel korábban a Mozgó Világ című lapban, azóta tervezte, hogy majd szívesen kezdene ezzel a történettel valami különlegeset, izgalmasat. Miután az élet összesodort minket, dolgozni kezdtünk a szövegen, segítségül hívva Sztojanov Georgi zeneszerzőt és Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervezőt. Ebből az előadói és alkotói kavalkádból született meg ez a különleges műfajú színpadi alkotás, melyet a Krétakör Színház vett szárnyai alá.

A szöveg egy hazánkban élő kínai nő igaz története, minden egyes szó az õ sajátja, még a dalokban is kizárólag az õ szavai elevenednek meg. A darab eddig már több mint 60 előadást ért meg szerte az országban, játszottuk a Víg, a Merlin, a Mu Színházban, a POSZT-on, a Gyulai Vár Színházban, és a legfurább, legtrendibb budapesti szórakozóhelyeken is.
Az előadásból rádiójáték is készült a Kossuth Rádió felkérésére.
madein china

KRÉTAKÖR - MEZÍTLÁBAS ZENÉSZEK
MADE IN CHINA
kortárs doku-opera
Láng Annamária – színész
Bodrogi Éva – ének
Koltai Katalin – gitár
szerző: Nyíri Pál
zeneszerző : Sztojanov Georgi
Díszlet, jelmez: Nagy Fruzsina
2013. február. 22. 19:30, Jurányi Kávézó

süti beállítások módosítása