Idén is TESZT-el a temesvári színház

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház idén is megrendezi a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozót. Ennek kapcsán tett közzé felhívást Balázs Attila igazgató és Gálovits Zoltán művészeti aligazgató.

FELHÍVÁS:
Kedves Kollégák, Kedves Barátaink!
Értesítünk benneteket, hogy a temesvári színház 2013-ban is megszervezi a már hagyományossá vált fesztiválját, a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozót, melyre a megszokott módon idén is május végén kerül sor. Az idei TESZT azért lesz más az előző évekhez képest, mert a színház ez évben ünnepli alapításának 60. évfordulóját, amelyet szeretnénk méltóképpen megünnepelni. Az ünnepélyes eseményre természetesen szeretnénk meghívni minden kollégát, akikkel az elmúlt évtizedekben kapcsolatba kerültünk, hogy a rendezvény találkozója lehessen mindazoknak, akik a hatvan év alatt a színházban alkottak, vagy a színház munkáját bármilyen módon segítették.
Évről évre a TESZT egyfajta szemléje lett a temesvári magyar színház aktuálisan futó produkcióinak, ugyanakkor szemléje lett a szűkebb értelemben vett régió színházi előadásainak is. Azt szeretnénk, ha ezt a hagyományt folytathatnánk és az eseményt mégjobban kiszélesítenénk évről évre javítva a hibáinkon és növelve a színvonalat. A fesztiválos hangulat, a családias légkör és az évforduló ünnepélyessége kitűnő alkalom lesz arra, hogy a régi tagokkal, kollégákkal, barátokkal, partnereinkkel meg tudjuk osztani a múltban elért sikereinket, eredményeinket, kudarcainkat és megvalósulatlan álmainkat, ugyanakkor beszéljünk a jövőről is, amelynek alakulásában mindannyian felelősséget kell vállalnunk.

teszt

Színházunk fenntartójától, Temesvár város önkormányzatától ígéretet kaptunk arra, hogy mindenben támogatják a rendezvényt és méltó módon megünneplehetjük az évfordulót, így bízva adott szavukban már folyamatban van a találkozó szervezése, a meghívók kiküldését, illetve a program összeállítását azonban csak március végére tervezzük, mivel ekkora lesz hivatalosan is elfogadott költségvetésünk, s ekkor derül ki az is, hogy valóban meg tudjuk-e terveinket valósítani. Ennek függvénye az, hogy hány társulatot tudunk vendégül látni, illetve mennyire lesznek korlátozott lehetőségeink az események megszervezésében. 

Mivel tudjuk, hogy főleg a színház világában dolgozó kollégáknak nehéz egyeztetniük a programjukat, idejében jelezni szeretnénk, hogy a találkozóra a 2013. május 24-31. közötti periódusban kerül sor. Kérjük a partnereinket, barátainkat és minden kedves jelenlegi és volt kollégát, hogy tartsa szabadon ezt a periódust, hogy a találkozón, amennyiben a jelenlétét fontosnak gondolja, részt tudjon venni. Ugyanakkor arra is kérünk mindenkit, hogy amennyiben tartják a kapcsolatot a régi és új kollégákkal, jelezzenek egymásnak a találkozóról, hisz mi mindent megteszünk azért, hogy senki ne maradjon ki, mindenki értesüljön az eseményről, de sok személy jelenlétére számítunk, és nem mindenkinek tudjuk megszerezni az elérhetőségét, így előfordulhat, hogy valakihez nem jut el az információ. Köszönjük az együttműködést és számítunk a megtisztelő jelenelétetekre.
Tisztelettel és baráti üdvözlettel:
Balázs Attila, igazgató
Gálovits Zoltán, művészeti aligazgató

süti beállítások módosítása