Több pályázóra számítanak Debrecenben - Elkészülhet a Latinovits Színház

Az alpolgármester bízik benne, hogy az idén sikerül előteremteni azokat a forrásokat, amelyekből be tudják fejezni a beruházást. Az új játéktér a Csokonai Színház felújítására is lehetőséget nyújtana.

A város kulturális életéről és annak finanszírozásáról volt szó a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorának csütörtök esti adásában, ahol Somogyi Béla alpolgármester kifejtette, bár az elmúlt években is spórolni kellett, igyekeztek nem az oktatástól és a kultúrától elvenni pénzt.

latinovits-szinhaz2012-ben is gazdag kulturális kínálatot kaptak a debreceniek és a Debrecenbe látogatók, bízom benne, hogy ez ugyanazokból a forrásokból 2013-ban is sikerül támogatást nyújtanunk. Ha még tudunk csavarni a tartalékon, és jobban kihasználjuk az együttműködésben rejlő erőforrásokat, akkor talán még új színek is megjelenhetnek a városban – mutatott rá Somogyi Béla.

A kulturális beruházások kapcsán rámutatott, hogy tizenöt évvel ezelőtt sem volt jobb állapotban sem Csokonai Színház épülete, sem a Zenede, de lassan minden intézményt felújítanak.
“A Latinovits Színház kapcsán abban bízom, hogy az energia mellé, amit a város saját erejéből fektetett bele, az idén sikerül előteremteni azokat a forrásokat, amiből be tudjuk fejezni. Akkor át tudja venni a kamaraszínházi és a stúdiószínházi feladatokat. Ezáltal létrejön egy olyan új tér, ami a nagy színház felújítása alatt is működne. A Latinovits Színház az egy rövid távú program, és ezt meg kell oldanunk, a Csokonai Színház pedig egy hosszabb távú fejlesztés, ami több évet jelent” – fogalmazott Somogyi Béla.
Mivel Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színházat vezeti nyártól, a Csokonai Színház igazgatói posztjára pályázatot kellett kiírni. Jelenleg még várják a pályázatokat, de az alpolgármester annyit elárult, hogy nagyon sokan érdeklődnek a direktori szék iránt.

Forrás: Dehir.hu, Színház.hu

süti beállítások módosítása