Jön a Duma Impró színészekkel

Hogyan lehet felkészülni az improvizációra? A kérdésben máris ott az ellentmondás. Nem lehet felkészülni, vagy ha igen, akkor totál felesleges, hiszen a végén úgyis más történik. 

A Dumaszínházban persze nem szokatlan, hogy máshogy alakul az este, mint amire számítottunk, van ott improvizáció éppen elég. Ez a műfaj egyik fő vonzereje. De hogy erre egy komplett előadás épüljön? Ráadásul külső segítséggel? Na, ez már érdekes. Valami új, valami szokatlan, valami Duma Impró. Február végén.

duma improKonkrét válasz a nagy kérdésre nincsen, még azoktól sem, akik február 26-án este a Corvin Dumaszínház színpadán állnak majd. Többen nevetve mondják, hogy „majd meglátjuk", és abban szinte mindenki egyetért, hogy „ők is kíváncsian várják". A leginkább használható választ Litkai Gergely, a társulat főszerkesztője adja: „Óriási impró dzsembori lesz!".
Ez a rejtélyes mondat szabadfordításban annyit jelent, hogy a szereplők különféle szituációkba helyezik magukat, felvetnek egy-egy témát, aktualitást, és erre reagálnak improvizatív eszközökkel, humorosan.
Az estének hét főszereplője van, akik közül hárman vendégművészként érkeznek. Bánki Gergely színész, többek között a Buhera mátrix, a Fekete kefe, vagy a Nexxt című filmekből lehet ismerős. Fodor Annamária, a Thália Színház művésznője, akit sokan már az utcán is Timinek szólítanak, a Munkaügyek című IrReality show egyik főszerepe után. Vinnai András színész és író, többek között a Mikroszínpadon tavaly ősszel bemutatott A humor forrása című darab szerzője.
A vendégeket gondos házigazdaként fogadják a Dumaszínház tagjai. Így például Mogács Dániel, a lázadás nagymestere, aki a Rohan(d)ó élet legfőbb kritikusa. Csenki Attila, a „csenkista" gondolkodású, örök elégedetlen kiskunsági tehetségkutató. Kovács András Péter, aki már mindent kipróbált, amit a humorban ki lehetett a kabaréjelenet-, tévésorozat-, és könyvírástól kezdve a tematikus önálló estekig és a jazz-up comedy-ig. És persze Janklovics Péter, színész-humorista, az örökmozgó stand-up komikus, aki volt már a Sziget arca, de Michael Jackson-hasonmás is, legalábbis hangban és mozgásban.
És hogy ezek után mi fog ott történni? Legyen meglepetés. „Óriási impró dzsembori." Ez az egy, ami biztos.

Szerző: Lantai József

 

süti beállítások módosítása