Komédia készül nyolc temetésben a Vígben - Videóval

Két bemutatóval várja közönségét tavasszal a Vígszínház: az Átutazók című előadást március 8-án, A hetvenkedő katonát pedig március 10-én tűzik műsorra.

Az Átutazók című Hanoch Levin-darabot Eszenyi Enikő rendezésében mutatják be. A szinte az egész társulatot felvonutató előadás Törőcsik Mari vendégszereplésével látható, a művésznő huszonöt év után lép újra a Vígszínház színpadára. Az előadás ismertetője szerint Hanoch Levin darabjában egy kis közösség, néhány család, több generáció mindennapjai elevenednek meg a szemünk előtt. Az Átutazók műfaja "komédia nyolc temetésben", de minden mondata életszeretetről árulkodik - áll az ismertetőben.

A Pesti Színházban Térey János új fordításában látható a klasszikus római komédia, Plautus A hetvenkedő katona című darabja március 10-től.
Az előadást Szőcs Artur állítja színpadra, aki az utóbbi években klasszikus rendezéseivel megszólította a fiatalabb korosztályt is.
Plautus művei már születésük idején is különlegesnek számítottak metsző humorukkal, csattanós szerkesztésükkel, remek párbeszédeikkel, korukat megelőző szemléletükkel és pontos emberábrázolásukkal - áll a produkció ismertetőjében.
Mint írják, a darab műsorra tűzésével az alkotók a szórakoztatás mellett szeretnék ráirányítani a figyelmet az antik drámairodalom örök értékeire is.
"Jó lenne új tartalmat, értelmezést kínálni azoknak, akiknek ismerősen cseng ez a cím: A hetvenkedő katona. És jó lenne, ha a nézők egy kortárs szerző nevét keresnék a színlapon az előadás után" - idézik Szőcs Artur szavait.

Forrás: Vígszínház, MTI

süti beállítások módosítása