Újra táncfarsang a nyíregyházi színházban

Tizenegy zenés-táncos előadással készül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház a pénteken kezdődő Táncfarsangra.

A március 8-ig tartó programsorozat nyitányaként péntek este hét órától Mándy Ildikó Társulata és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közös előadását, a (Lady) Macbeth-ek című darabot láthatja a közönség. Szombaton két előadással a Tünet Együttes jelentkezik, a Kucok - játssz velünk mesét! című produkció egy interaktív meseszínház élményét kínálja az óvodásoknak - közölte Kovács Zoltán, a színház sajtóreferense kedden az MTI-vel. Az előadások a szabolcsi teátrum nagyszínpadán és Krúdy-kamarában láthatóak majd.

Kucok - jatssz velunk meset interaktiv meseszinhaz

Kucok - játssz velünk mesét!

Vasárnap a Duna Művészegyüttes az Erdély történelmi határán fekvő Feketetóra kalauzolja el a nézőt, ahol évszázadok óta Közép-Európa egyik legnagyobb vásárát rendezik meg. A Feketetó táncelőadás a fogyasztói társadalom hatására kialakult kulturális káoszt kívánja groteszk módon megmutatni: a fanyar iróniában és sok humorban bővelkedő előadás táncanyaga is Erdély és a Partium román, magyar és cigány táncaira épül.

Feketeto

Feketetó

A programban szintén vasárnap kapott helyet a Monocrossing című multimédiás táncelőadás, amely a videós kalandjátékok felépítésén alapszik. A Közép-Európa Táncszínház és a bolgár Derida Dance közös produkciójában a szereplők különböző virtuális tereken és kihívásokon mennek keresztül, miközben folyamatosan keresik "azt a valamit", ami segíti őket személyes küldetésük beteljesítésében.

monocrossing foto Patrus Dora2

Monocrossing (Fotó: Patrus Dóra)

Hétfőn az Everdance Táncszínház egy állomáson játszódó táncjátékával, a Dance Peron-nal folytatódik a Táncfarsang, kedden a nyíregyházi Művészeti Középiskola táncművészeti tagozatának művésztanárai lépnek színpadra Útjaink című produkciójukkal. Szintén ezen a napon lesz látható Ibsen Peer Gyntje a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és Forte Társulat előadásában, szerdán pedig Ladányi Andrea és Bánki Ákos PIN program című előadása következik.
Csütörtökön A beteljesülés éjszakáját élhetik meg a nézők Barkóczi Bea indiai hangulatú előadása segítségével, előtte hét órától pedig a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház Jazz Boleróját tekintheti meg a nagyérdemű.

111206 gnm szinitanoda a bal-22

Jazz Bolero (Fotó: Kővágó Nagy Imre)

 

A pénteki zárónapon a helyi Nyírség Táncegyüttes lép színpadra a Csak homok és titok című előadásával, amelyben a nyírségi homokra települt tirpákság táncai mellett az átutazó és a Morgó korcsmában mulatozó különféle népek, nemzetiségek táncai, illetve a "lányok és asszonyok sajátos mozgásvilága, a fiúk és férfiak virtuóz duhajkodása" elevenedik meg.

süti beállítások módosítása