Nagy siker volt A lé meg a Lola operapremierje

Nagy sikernek bizonyult A lé meg a Lola című nagysikerű német filmből készült opera-feldolgozás: a nézők perceken át ünnepelték az énekeseket, a zenészeket és Ludger Vollmer komponistát.

A film annak idején Tom Tykwer rendező és a két főszereplő, Franka Potente, valamint Moritz Bleibtreu számára is az áttörést jelentette 1998-ban. Most Regensburgban készült belőle opera-feldolgozás, amelyet csütörtök este mutattak be.

lola

Ludger Vollmer korábban Fatih Akin 2004-es filmjéből, a Berlinalén Arany Medvét nyert Fallal szemben című alkotásból is operát írt, az a darab is nagy sikert ért el, Brémában mutatták be.

LolaRennt Web3 A lé meg a Lola az opera világába költözve se hagyja levegőhöz jutni a közönséget: Lola háromszor is versenyt fut az idővel, hogy megmentse "pasija" életét. Manni, aki gengszterek kézbesítője, a metrón hagyta főnöke aranyát, amelyet Lolának kell visszaszerezni.

LolaRennt Web4

Akciója során dinamikus zene kíséri. Utóbbiról szólva Vollmer azt mondta: "Ezzel az anyaggal a 16 és 40 év közöttieket akarom újra megnyerni az opera műfajának".

süti beállítások módosítása