Kultúrális tér is lesz a felújított Gombában

Újbuda Önkormányzata aláírta a nyertes kivitelező céggel a megállapodást, melynek értelmében megindulhat a Móricz Zsigmond Körtéren álló Gomba tényleges felújítása.

A körtér fókuszpontjában álló forgalmi épületet a két világháború közötti műépítészet egyik legsikerültebb térkompozíciójának tartják. A - ma már műemlék épületnek számító - Gombát eredetileg a tömegközlekedés segítésére tervezték, itt alakították ki a HÉV tartózkodóját, a villamosvasút helyiségeit, és ezért kapott helyet itt egy áramátalakító is, amely a mai napig biztosítja a villamosok áramellátását.

"Bízunk a sikeres együttműködésben, és reméljük, nyár végén az európai uniós támogatásban foglaltak szerint határidőre át tudjuk adni a megújult épületet, amely egy közel tíz éve húzódó problémára nyújt majd megoldást" - fogalmazott az aláírás után Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere.

A jelentős uniós forrásokat is felhasználó, 240 milliós beruházás keretében a három körcikkelyben egy igényes vendéglátóhely, egy információs pont és egy kulturális tér kap majd helyet, ahol irodalmi és színházi esteket, valamint különféle beszélgetéseket lehet a későbbiekben tartani.

süti beállítások módosítása