DrámaPálya - fiatalok műveit várja a marosvásárhelyi egyetem

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színháztudományi (Teatrológia) tanszékcsoportja pályázatot hirdet fiatal alkotók számára.

DrámaPálya III. - A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem felhívása:
Lételemed az írás? Szereted a színházat? Úgy gondolod, hogy egyikről sem tudnál lemondani? Akkor lépj a DrámaPályára, mi téged keresünk!
Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, ahol az írásodnak el kell hangzania, írj jelenetet vagy egész estét betöltő drámát, tragikusat vagy komikusat, akár tragikomikusat egy szereplőre vagy akár egy hadseregre. Műfaji és terjedelemi kötöttségek ne szabjanak határt a képzeletednek.
Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, ahol a látottak örömet okoznak vagy felbőszítenek, ha egy előadás gondolkodásra késztet vagy van véleményed róla, oszd meg velünk: írj élménybeszámolót, esszét, eszmefuttatást vagy akár egetrengető kritikát.

drama

Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, amely számodra csupa titok, ne hagyd annyiban, járj utána. Kérdezd meg a színészt, a rendezőt, a koreográfust, a tervezőt – egyszóval készíts interjút színházi alkotókkal.
Felhívásunkra 14-21 év közötti fiatalok írásait, pályaműveit várjuk, jelenet, dráma, színházi élménybeszámoló és kritika kategóriákban.

Jeligés pályázatod küldd el a Művészeti Egyetem, Színháztudományi Tanszékcsoport, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely, Románia postacímre (zárt borítékban mellékeld a neved és elérhetőséged!),

vagy csatolt Word-dokumentumként, a saját nevedet nem tartalmazó emailben a dramapalya3@gmail.com címre 2013. május 10-ig.

A nyertes pályamunkáknak publikációs lehetőséget bíztosítunk, illetve a drámaszövegeket egyetemünk színész szakos hallgatói felolvasószínház keretében mutatják be. Az eredményhirdetésre június 1-jén kerül sor.

süti beállítások módosítása