Gyarmati Kata: "Nincs szükség radikális változtatásokra"

Gyarmati Kata, az Újvidéki Színház nemrég kinevezett megbízott igazgatója mesélt a Magyar Szónak. Lapszemle.

A Magyar Szó cikkéből:
"Úgy gondolom, itt nincs szükség radikális változtatásokra, sőt: azt a szellemiséget kell továbbvinni, amely ebben a társulatban László Sándor vezetése alatt is megvolt. Ez persze nem zárja ki a fejlődés lehetőségét" - szögezte le Gyarmati Kata.

A dramaturg fontosnak tartja a kapcsolatfelvételt az alkotókkal és a színházakkal. Úgy véli, a színház a kapcsolatteremtések művészete is. "A célom az, hogy egy olyan szellemi közeg legyen továbbra is az Újvidéki Színház, ahol a munka nem korlátozódik a darabok és a rendezők kiválasztására. A színház egy lélegző intézmény legyen! – erre fognak irányulni a törekvéseim ebben a fél évben, és, amennyiben pályázom, természetesen a továbbiakban is" - árulta el.

gyarmati kataFotó: magyarszo.com

"Magyarországon egy egészen más rendszer működik, mint nálunk. Ott éves szerződtetések vannak, ami abszolút nem egyeztethető össze a mi körülményeinkkel. Ugyanakkor helyénvalónak tartom, hogy egy igazgató dönthessen arról, kivel akar együtt dolgozni és kivel nem, viszont a társulatok megharmadolását, megfelezését a csapatként való működés szempontjából nem tartom jó megoldásnak. Ez nálunk egyébként sem gyakorlat és én sem szeretném maradéktalanul bevezetni" - mondta Gyarmati Kata.

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása