Plusz előadást tartanak az István, a királyból

Harmadik előadást is hirdet a Szegedi Szabadtéri Játékok az István, a királyból, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel. Alföldi Róbert rendező a hétvégén ismertette koncepcióját a szerzőkkel. 

Rövid idő alatt elkapkodták az augusztusi István, a király két meghirdetett előadására a belépőket, így ma már szinte lehetetlen jegyet szerezni – legalábbis bérleten kívül – a Szegedi Szabadtéri Játékok szezonzáró produkciójára. Az érdeklődők közül többen hívják a jegyirodát, arról érdeklődnek, tudnak-e még széket foglalni maguknak a nézőtéren.
A fesztivál menedzsmentje éppen ezért úgy döntött: harmadik előadást hirdetnek a darabból. Így, a harmincéves jubileumát ünneplő legendás rockoperát augusztus 20-án is láthatja a Dóm téri közönség. Jegyet váltani szerdától lehet a Fesztivál Jegyirodán és az ismert árusító helyeken.

IMG 5029

A rendező, Alföldi Róbert már most kész koncepcióval rendelkezik, díszlet- és jelmeztervezőjével (Menczel Róbert és Nagy Fruzsina) valamint a dramaturggal (Vörös Róbert) alaposan kimunkált színpadi elképzeléseket mutattak be vasárnap a két szerzőnek. Szörényi Levente és Bródy János teljes egyetértésben fogadták el a kortárs koncepciót. 
Az István, a király harmincéves történetében most először játsszák a darabot élőzenével, hatvantagú zenekarral. Ennek hangsúlyozására is különleges ötlettel állt elő a rendező. Hogy pontosan mivel, az augusztus 17-én, 18-án és 20-án kiderül a szegedi szabadtéri színpadán – összesen tizenkétezer néző előtt.

süti beállítások módosítása