Hamlettek klubja 2.0 a Spinozában

A Mándy Ildikó Társulat Hamlettek klubja 2.0 című előadása látható március 7-én, 19 órától a Spinoza Színházban.

Az alkotók ajánlója:
„A Hamletben sok-sok nemzedék fedezte fel saját vonásait, s talán éppen ezért zseniális mű, mert megnézheti benne magát az ember, akár egy tükörben.” (Jan Kott lengyel irodalomtörténész, kritikus, esszéíró)
A Hamlettek Klubja - H. (már megint Hamlet?) című előadás a 2010-es bemutató óta három változatban készült el. Az első négyszereplős, filmes megoldásokat is használó változat után ugyanennek az előadásnak kamaraszínházi változatát láthatták a nézők, majd következett a harmadik, kétszereplős, videó nélküli verzió, a negyedik produkció pedig egy úgynevezett kocsmaszínházi változat lett. 

Hamlet Reveszfoto 4

A jelenlegi 2.0 verzió az ötödik változat, amelyben – a hagyományos Hamlet-felfogással szemben - két negyvenes éveikben járó színész, Kövesdi László és Stubnya Béla játsszák el a két Hamletet, vagyis a Hamlet-monológokból és párbeszédekből összeállított saját(os) Hamlet verziónkat.

Mándy Ildikó Társulata 2008-ban kezdte el egy Shakespeare-tetralógia megvalósítását a Macbeth feldolgozásával. A (Lady) Macbethek szöveg nélküli, a mozgás nyelvén kommunikáló előadás. A RésJ című, Rómeó és Júlia feldolgozásban a mozgás és a szöveg harmóniában van.
A tetralógia harmadik részeként elkészült Hamlettek Klubja című előadásban a shakespeare-i szöveg hangsúlyosan jelenik meg.
hamlet szoro marcius7 spinoza

Mándy Ildikó Társulata: Hamlettek klubja 2.0
Shakespeare Hamlet c. drámája alapján készült kétszereplős változat, amelyben két Hamlet vitatkozik és érvel…
játsszák: Kövesdi László, Stubnya Béla

fény: Payer Ferenc
rendező: Mándy Ildikó
Támogatók: EMMI, NKA, Kontakt Táncért Alapítvány, MMA, szinhaz.hu
Külön köszönet Barsi Mártonnak és Egri Bálintnak, az első négy változat szereplőinek – nélkülük nem született volna meg a darab.
2013. március 7-én, 19 óra

Spinoza Színház
1074 Budapest Dob u. 15.
Online jegyvásárlás a jegy.hu-n.

süti beállítások módosítása