Hol indul el egy tánc? - Nőnapi koreográfiák a Bethlenben

A Mindenütt Nő című művészi projekt részeként az érintések hiányát, vágyát és meg nem valósulását fogalmazza színpadra Érintések címmel a hazai fiatal koreográfus, Góbi Rita társulatával.

Az alkotók ajánlója:

A Bethlen téri színházban március 8-án láthtó produkciójának középpontjában az áll, miképp találkozik az önkifejezés, az individuális létezés a csoportban való feloldódási vággyal. Az est első felében három énekesnő, Takáts Eszter, a Gáspár Szilvi Jazz Duó és Dányi Krisztina, valamint két zenész, Dóczy Gabriella és Gyulai Csaba keresi a hangot, s a művészi érintést a táncosokkal: egymásra figyelve, hallgatva, improvizálva. A produkció második részét koreográfusként a szemtelenül fiatal, mindössze húszéves táncművész, Samu Kristóf jegyzi. Bemutatkozó koreográfiájának címe A Nő passiója, mely egy anya szenvedéstörténetét meséli el fia szemüvegén keresztül.

mindenutt no2

Tudunk–e mindannyian táncolni? Vagy csak az táncol, aki hódítani akar? Tudunk–e bárkinek táncolni? Vagy csak az általunk kiválasztottaknak? Kell–e mindenkinek táncolnunk vagy elég, ha csak mások táncát nézzük?
Be tudunk–e fogadni minden táncot? Mindenki táncát? Ki tudunk–e nyílni mindenki táncára? Vagy csak annak táncára nyílunk meg, aki nekünk táncol? Vagy attól táncol nekünk, hogy észrevettük? Hol indul el egy tánc? Hol kezdődik a kölcsönhatás? És meddig tart? Van–e örök tánc? Vagy csak a tánc örök, de a táncolók változnak?
Góbi Rita, az egyik legsokoldalúbb kortárs táncművész–koreográfus kifejezetten nőnapra készített produkciója ezekre a zsongó kérdésekre keresi a választ.

mindenutt no
Érintések

Az est koreográfusai: Góbi Rita és Samu Kristóf

Zenészek:

Takáts Eszter, Gáspár Szilvi Jazz Duo, Dányi Krisztina,

Dóczy Gabriella (hárfa), Gyulai Csaba (hegedű), Hartyáni Gábor

Táncművészek:

Góbi Rita, Sinthavong Zsófia, Pethes Ágnes, Samu Kristóf, Valencia James

2013. március 8. 19:30
Bethlen téri Színház

süti beállítások módosítása