Valami csaj(ok) - bemutató a Tamási Áron Színházban

Március 7-én és 8-án a Tamási Áron Színház Neil LaBute Valami csaj(ok) című kortárs amerikai darabját mutatja be. Az előadást Radu Alexandru Nica, a temesvári német színház művészeti vezetője rendezi.

A Tamási Áron Színház ajánlója:
Neil LaBute darabja a főszereplő érzelmes, csalódásokkal teli, visszás vagy épp komikus élményein át tapint rá férfi és nő kapcsolatának problematikus pontjaira. A főhős, házassága előtti utolsó kalandként végigjárja eseménydús legény-életének színhelyeit, sorra felkeresve egykori szerelmeit. Célja: lezárni a múltat, hogy új lapokkal indulhasson a felelősségteljes jövő felé. A múlttal való szembesülés fontos azok számára, akik előre akarnak lépni az életükben, de vajon jóvátehető-e utólagos beszélgetések során az a sok hiba, amit az ember fiatal korában felelőtlenségből, hiúságból, tetszelgési vágyból vagy akár csak figyelmetlenségből elkövetett? 

plakat

A Pasiban (a főszereplő neve Guy) mindenki magára találhat, aki valaha is nosztalgikus érdeklődéssel fordult a múlt felé, aki valaha is megpróbálta átmenteni múló fiatalságának kalandos, sokszínű világát az egyre szürkülő jelenbe. Biztonságos menedékünk a múlt, pedig örök talányok birodalma. Vajon hol lennénk, hogyan élnénk ma, ha bizonyos múltbeli dolgaink másképp alakultak volna? Vajon hogyan viselkednénk most, ha újra kettesben lennénk azzal a bizonyos régi szerelmünkkel? Egyesek örülnek az ilyen helyzeteknek, mások inkább elkerülik ezeket, mert a múltbéli szerelmekkel való találkozások általában meglepetéseket tartogatnak.

„Guyban, a főszereplőben mindenki magára találhat, aki valaha is nosztalgikus érdeklődéssel fordult a múlt felé, aki valaha is megpróbálta átmenteni múló fiatalságának kalandos, sokszínű világát az egyre szürkülő jelenbe” – fogalmazott a darab kapcsán B. Nagy Sándor dramaturg.
A darab szövegét az angol eredetiből Ungvári-Zrínyi Ildikó fordította. Az előadás elkészítésében közreműködtek: Cristina Milea díszlet- és jelmeztervező, Vlaicu Golcea zeneszerző, Veress Zsóka ügyelő és Dobra Mária Magdolna súgó. Szereplők: Mátray László, Tulit Éva, Pál-Ferenczi Gyöngyi, D. Albu Annamária és Fekete Mária.

Az előadásról képekben:

Valami 11.

Valami 3

2.

Valami 4

3.

Valami 5

4.

Valami 6

5.

Valami 7

6.

Valami 8

7.

Valami 2

8.

Neil LaBute: Valami csaj(ok)
Fordította: Ungvári-Zrínyi Ildikó
GUY   Mátray László
SAM   Tulit Éva
TYLER   Pál-Ferenczi Gyöngyi
LINDSAY D.   Albu Annamária
BOBBI   Fekete Mária
Rendező: Radu-Alexandru Nica
Díszlet- és jelmeztervező: Cristina Milea
Zeneszerző: Vlaicu Golcea
Rendezőasszisztens, dalszövegek: Andrei Măjeri
Dramaturgiai munkatárs: Nagy B. Sándor
Ügyelő: Veress Zsóka
Súgó: Dobra Mária Magdolna
Az előadás 15 éven felülieknek ajánlott!
Időpontok: 2013. március 7. 19 óra,   2013. március 8. 19 óra
Tamási Áron Színház, Kamaraterem Sepsiszentgyörgy

süti beállítások módosítása