Rövidhír: Hárman pályáztak a debreceni színházra

A határidő lejárt, három pályázat érkezett a Csokonai Színház vezetésére.

2013 júliusától a debreceni Csokonai Színház jelenlegi igazgatója, Vidnyánszky Attila vezeti majd a Nemzeti Színházat, ezért Debrecenben meg kell találni az utódját. A pályázat kiírásáról a január 24-ei közgyűlésen döntöttek a városi képviselők, a felhívás február 4-én jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján, így az aspiránsok szerdáig jelentkezhettek.
Eddig két pályázat érkezett be az önkormányzathoz – tudta meg a Dehir.hu a városházától, de mivel az utolsó pillanatban is postára adhatták a jelentkezést, még nőhet az aspiránsok száma. Az MTI csütörtök esti információja szerint három pályázat érkezett. Azt, hogy kik pályáztak, egyelőre nem lehet tudni, de lapértesülés szerint az egyik pályázatot Ráckevei Anna színésznő és Gemza Péter koreográfus, rendező közösen nyújtotta be. Előbb formailag vizsgálják meg a pályázatokat, s amennyiben a jelöltek is hozzájárulnak, nyilvánosságra hozzák a nevüket.

Csokonai-SzinhazA pályázatokat április 5-éig bírálja majd el egy bizottság. A bizottságban Somogyi Béla alpolgármester és Balázs Ákos önkormányzati képviselő az önkormányzatot képviseli, a Színházművészeti Bizottság négy, az emberi erőforrások minisztere egy, a Csokonai Színház közalkalmazotti tanácsa egy, a Csokonai Színház szakszervezeti bizottságát szintén egy embert delegálhat. A pályázat győztese 2013. július 1-jétől 2018. június 30-áig, azaz öt évig vezetheti majd a Csokonai Színházat.

süti beállítások módosítása