Cári Tibor zeneszerző UNITER-díjban részesül

Cári Tibort, a temesvári magyar színház munkatársát zenei munkásságáért díjazza a Romániai Színházi Szövetség, az UNITER.

A Romániai Színházi Szövetség által március 4-én hozott döntés értelmében Cári Tibor különdíjban részesül. A főleg színházi zene terén dolgozó művész május 13-án veheti át kitüntetését a Iași-ban megrendezett UNITER Gála keretében.
Cári Tibor zeneszerző 1979-ben született Székelyudvarhelyen. Színházi pályafutását a temesvári magyar színházban, zongoristaként kezdte.
A temesvári zeneakadémia elvégzése után több mint hetven alkalommal zeneszerzőként dolgozott, olyan rendezőkkel, mint Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, Bozsik Yvette, Balázs Zoltán, Göttinger Pál, Horváth Csaba. A Színház zenéje nevű projekttel gyakran zenél országszerte. Jelenleg William Shakespeare A két veronai nemes című darabján dolgozik, melyet március 9-én, Kolozsváron mutat be a Kolozsvári Nemzeti Színház, Ada Lupu rendezésében.

cari

Fotó: szinpad.ro

Cári Tibor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház állandó munkatársa. Az intézményhez szoros kapcsolat fűzi, az elmúlt évtizedben számos előadás zenéjét írta. Olyan címek fűződnek a nevéhez, mint a jelenleg is műsoron tartott Furnitur, Peer Gynt, Vagabondó, Borsszem Jankó, Rendőrség, Özönvíz előtt, vagy éppen a Parasztopera, melyben zenei vezetőként tevékenykedett.
Az UNITER-díj Románia legrangosabb színházi kitüntetése, melyet minden évben a kimagasló teljesítményt nyújtó színházi alkotóknak ítél oda a Romániai Színházi Szövetség.

Forrás: szinpad.ro

süti beállítások módosítása